Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Man är dum om man inte överväger det”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Gustav Ludwigson nobbade ett mångmiljonbud från Sydkorea.

I stället skrev han på ett nytt fyraårskontrakt med Hammarby.

– Man är dum om man inte överväger alla alternativen, säger han.

Hammarbys nyckelspelare Gustav Ludwigson hade chansen att flytta till Sydkorea efter att ha fått ett mångmiljonbud från Ulsan Hyundai FC. Men efter några dagars betänketid valde i stället supporterfavoriten att skriva på ett nytt kontrakt med Hammarby över 2026.

Efter Hammarbys 4-0-kross mot Häcken berättar han själv om hur tankarna gick kring framtiden och varför det till slut blev en fortsättning i klubben. Ludwigson medger att han övervägde flytten till Sydkorea, men kärleken till Hammarby vägde över denna gång.

– Det har varit en hektisk vecka, det var en bra sammanfattning av dig. Skönt att allt blev klart i god tid så att jag kunde fokusera fullt ut på matchen, säger Gustav Ludwigson.

”Dum om man inte överväger”

Vad vägde till Hammarbys fördel?

– Det är bara kolla på hur det var i dag mot Häcken liksom, fantastiskt att få gå ut framför supportrarna, och det kändes onekligen som fullsatt. Vi hade en bra dialog med Jesper Jansson och Marti Cifuentes, till slut hittade vi en lösning som passade alla.

Hur mycket lockade det ekonomiska i Sydkorea?

– Man är dum om man inte överväger alla alternativen, man måste ställa saker mot varandra, men i slutändan blev det ganska enkelt att ta beslutet.

Hur var det att få alla siffror uppradade framför sig?

– Man måste väga saker och ting, det går inte att ta blinda beslut. Det gäller att ha allt framför sig, nu blev det ett nytt kontrakt med Hammarby. Jag är jäkligt nöjd med det.

”Dröm om utomlands”

Hur upplever du kärleken från supporterhåll?

– Det är något man måste förtjäna hela tiden! Det är inte så att bara för att jag får mycket beröm nu och glada tillrop, det är ju upp till mig att fortsätta förtjäna det. 

– Jag ska försöka göra det hela den här säsongen. Man får njuta av kärleken utan att få hybris, det är bara njuta, och jobba hårt.

Finns det en överenskommelse att klubben kan släppa dig vid framtida bud?

– Ja, det är spekulationer, men självklart ger vi och tar hela tiden. Hammarby vet att jag har en dröm att spela utomlands någon gång i karriären, sedan när och om det blir, det får vi se. Vi får ta det när det kommer i så fall.