Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ska vara så bra vi kan varje dag för att vinna”

Oscar Jansson går som bosman till Norrköping.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

I åtta år tillhörde han Örebro SK. 

Nu är Oscar Jansson klar för rivalen IFK Norrköping. 

– Varenda kraft som jag kunde mobilisera under de åtta åren har jag gett klubben. Samtidigt är jag en person som aldrig är nöjd, säger han.

I början av veckan kunde SportExpressen berätta att målvakten Oscar Jansson var klar för IFK Norrköping, och under torsdagen presenterades han officiellt av klubben.

– Jag är otroligt inspirerad att köra i gång, jag kommer till en miljö med otroliga förutsättningar. Jag vill utmana mig själv till att utvecklas ännu mer, och då är jag säker på att det här är rätt miljö. Hade jag inte känt det så hade jag inte tagit det här beslutet, säger han. 

När SportExpressen når målvakten sitter han i bilen på väg hem till Örebro, eftersom de inte har hunnit ordna med flytt till Norrköping än. 

Har du tänkt någonting på det här med att det är en ganska speciell flytt att göra, mellan ÖSK och IFK Norrköping?

– Jo men det har jag. Samtidigt har jag haft åtta år i ÖSK där jag har gett allt, jag har lämnat varenda procent jag har, varenda kraft som jag kunde mobilisera under de här åtta åren har jag gett klubben. Och det är jag otroligt stolt över, jag är glad och tacksam över den tiden. 

– Samtidigt är jag en person som aldrig är nöjd. Jag signalerade väldigt tidigt att det inte skulle bli någon förlängning, utan jag vill utmana mig själv ännu mer och jag känner att jag kommer till en miljö där jag kommer kunna utmanas och växa som person. Så det känns otroligt kul. 

Vad har dina år i ÖSK betytt för dig?

– Jag tror att alla erfarenheter man har i livet gör att man formas. Jag skulle säga att jag formades allra mest i England under ungdomsåren och sedan formades jag av de åtta åren jag hade i ÖSK också. Det är klart att det har gjort mig till den målvakten jag är i dag, det är inget snack om att utvecklingen i ÖSK har varit grym.

”Ska inte se och lära”

IFK Norrköpings målvaktstränare Maths Elfvendal uttryckte i klubbens pressmeddelande att han ser fram emot att få jobba med Oscar Jansson. Spelaren känner likadant.

– Jag tror att det kommer att vara en dialog som kommer att vara väldigt högt i tak och det kommer diskuteras och experimenteras en del. Samtidigt som Maths är ganska tydlig med vad han vill så måste vi hitta en ram som passar oss, det kommer att vara en rolig och lärorik process. 

Varför tror du att IFK Norrköping vill ha just dig?

– Jag ska inte komma in och se och lära, det kan jag göra också men jag känner att jag har väldigt mycket att bidra med. Så som Rikard har sagt till mig så vill han att jag ska komma in och vara mig själv, inte ändra för mycket. Jag ska komma in med den energin jag brukar spela med och de erfarenheterna som jag har byggt på mig. Jag tror att det är starkt bidragande. 

– Det är klart att man måste vara en bra målvakt för att Norrköping ska välja en, det är inget att sticka under stol med. Jag har egenskaper som jag hoppas kunna lyfta andra i laget med.

I klubbens pressmeddelande sade du att du vill vinna. Känner du att ni kan göra det i Norrköping?

– Absolut, det är mitt mål, att vinna. Sedan är det ett jobb och en process som inte kommer att vara lätt, men det måste vara vår absoluta inställning, att vi ska vara så bra vi bara kan varje dag för att vinna. Det är min inställning och det är det Rikard har sagt till mig att han vill, så det är någonting som tilltalar mig otroligt mycket.