Målsuccén fortsätter för Victor Edvardsen

Victor Edvardsen jublar efter ledningsmålet.
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM / BILDBYRÅN

Degerfors spelade 1–1 mot Varberg på lördagskvällen på Stora Valla. 

Trots att Victor Edvardsens målsuccé fortsätter räckte det inte. 

– Surt att vi inte fick tre poäng bara, säger Degerfors målskytt i Discovery plus. 

Degerfors låg två poäng före Varberg i tabellen inför matchen. Förra säsongen var Varberg nykomling i allsvenskan förra säsongen, i år är Degerfors det.

Regnet öste ner över Stora Valla i Degerfors under stora delar av första halvlek. Inget av lagen lyckades pricka nät och i halvtid var ställningen 0–0. 

Inga byten i halvtid, men Degerfors tryckte för ett ledningsmål. Utdelningen kom efter att Gustav Granath spelat snett inåt bakåt till den notoriske målskytten Victor Edvardsen som tryckte in 1–0 på ett direktskott, hans sjunde mål för säsongen som gör att han går upp i delad skytteligaledning. 

– Jag sätter den i djupet och ropar att jag vill få tillbaka bollen, bra uppfattning av Granath att höra att jag vill ha den där. Surt att vi inte fick tre poäng bara, säger målskytten i Discovery plus. 

Varberg genomförde ett dubbelbyte i den 66 minuten. Tio minuter senare kvitterade de när sydafrikanen Tashreeq Matthews stötte in bollen med knäet i en rörig situation där Degerfors målvakt Ismael Diawara kom snett ut på en boll, efter ett inlägg från högerkanten av Victor Karlsson. 

Karlsson – som kom från Onsala BK i division 2 inför säsongen – hoppade in i den 65 minuten. 

– Målchansmässigt tycker jag oavgjort speglar matchbilden, säger han till Discovery plus. 

– Jag försöker bara komma in och bidra med energi och löpmeter, det var skönt att få med sig en assist i alla fall, sedan var vi här för att ta tre poäng.

Steget inte så stort från division 2

Steget från division 2 till allsvenskan har inte varit så svårt som man kan tro, menar Karlsson.

– Det låter ganska stort, men jag är jag ganska trygg med boll så tempot har inte varit något problem. 

I den 81 minuten hade Varbergs mittback Oliver Stanisic ett bra läge att försätta sitt lag i ledning när han sköt i stolpen. Fem minuter senare bytte Degerfors in Adhavan Rajamohan som direkt fick chansen att avgöra. 

Han tog emot bollen felvänd i straffområdet, vände om och avslutade tätt utanför Stojan Lukic högra stolpe.'

Matchen slutade 1–1, i och med krysset förlänger Varberg sin förlustfria svit till tre matcher samtidigt som Degerfors bröt sin tre matcher långa förlustsvit.