Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Malmö känner sig säkerligen pressade”

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

AIK har inte vunnit borta mot Malmö FF sedan 1996.

Men inför matchen är trycket på regerande mästarna.

– Malmö känner sig säkerligen pressade, säger Sebastian Larsson.

Guldstriden i allsvenskan fortsätter att vara glödhet.

Både Djurgården och AIK vann sina respektive matcher och står på 47 poäng med sex matcher kvar. Samtidigt fick Malmö FF bara 1-1 mot Varberg och tappar viktiga poäng.

Nu har dom regerande mästarna två poäng upp till Stockholmskonkurrenterna och i kväll väntar en ny stormatch när AIK gästar just MFF.

”Det bryr jag mig inte om”

Segern senast gav AIK självförtroende:

– Vi bjöd inte på skönspel men det bryr jag mig inte om, det handlar om resultat och inte minst i den här delen av säsongen, säger Sebastian Larsson om segern mot IFK Norrköping.

Hur ser du på mötet med Malmö FF?

– Tuffa matcher. Alla matcher är tuffa nu, jag sa det för ett par omgångar sedan tror jag att det kommer komma resultat som folk inte förväntar sig och det har vi väl redan sett ett antal exempel på. Man får hålla fokus på sig själv, det är sex matcher kvar och många poäng. Det kommer att hända mycket dom sista matcherna nu.

”Känner sig pressade”

AIK har inte vunnit på bortaplan mot MFF sedan 1996. Larsson var själv inte medveten om statistiken men verkar inte heller bry sig nämnvärt när frågan bollas upp av presskåren.

– Det visste jag inte, men nu vet jag det!, säger ”Seb” först innan han fortsätter.

– Det är en tuff motståndare. Det räcker att titta på Malmös trupp, laget är i Champions League av en anledning. Dom är regerande mästare av en anledning, dom har den överlägset bredaste truppen av anledning. Det menar jag med all hyllning eller vad man ska säga till vad MFF gjort senaste tiden. Vi ska dit på bortaplan och jag ser det som en härlig utmaning.

Hur tror du MFF känner efter poängtappet mot Varberg? Är dom pressade att vinna?

– Malmö känner sig säkerligen pressade. Sedan tror jag att dom, som alla andra som är i toppen, att det gäller att vara med. Jag är övertygad om att det kommer hända saker, men i det här skedet av säsongen vill man plocka poäng och vara med. Det är i allra högsta grad fyra lag som är med och slåss om det. Det är tajt.