Malmö FF vann klart hemma mot Sivasspor

Niklas Moisander nätade mot Sivasspor.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
MFF i förarsätet inför returen i Turkiet.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF vann klart hemma mot Sivasspor.

Nu har de gett sig själva ett gyllene läge att ta sig till Europa League.

Niklas Moisander satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål i den andra halvleken men finländaren är inte nöjd med hur han valde att fira sitt mål.

– Jag missade chansen att jubla med fansen, det ångrar jag, säger mittbacken. 

Sedan Moustafa Zeidan kom till Malmö FF har han varit en poängmaskin för klubben. Mot Sivasspor kom också första målet i Europa.

Efter en passning från Veljko Birmancevic vände han upp och drog till direkt. Bollen letade sig in vid den bortre stolpen och innebar 1-0 till MFF efter knappt 20 minuter spelade.

– Mitt första mål i Europa, det kommer alltid att vara speciellt. På hemmaplan och inför fansen dessutom... Jag hade också mycket vänner och familj på plats. Ja, det här målet var extra speciellt, säger Zeidan som hyllar just inramningen.

– Fantastiskt, vilket stöd. Wow! Det är något extra när vi spelar i Europa. Jag har ju aldrig spelat i Europa tidigare så det är stort för mig. Jag njuter av varje match. 

Gästerna hann kvittera innan Anders Christiansen fick chansen på frispark. Från ett läge strax utanför straffområdet placerade han bollen eleganten i det bortre krysset och gjorde 2-1.

Christiansen och Zeidan jublar efter 2-1 för MFF.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

I den andra halvleken var det stor dominans för hemmalaget – som hade flera chanser att utöka ledningen.

Till slut kom också 3-1.

Efter en hörna landade bollen till sist vid Niklas Moisander inne i straffområdet. Mittbacken, som vikarierade som vänsterback i Martin Olssons frånvaro, drog till och fastställde slutresultatet. 

Moisander ångrar sig: ”Jag missade chansen att fira”

Det var blott finländarens andra mål i den ljusblåa tröjan, efter sitt första mål tidigare i år mot AIK i Svenska cupen. Moisander slog till framför klacken, men han firade inte med dem – vilket han nu beklagar sig över.

– Jag hade chansen att fira med fansen. De är fantastiska men jag sprang åt andra hållet... Jag missade chansen att jubla med dem, det ångrar jag. Det kan jag säga. Jag hoppas få göra mål framför dem igen, då missar jag inte chansen att fira med dem, säger 36-åringen och skrattar. 

Beijmo om returen: ”Då kommer de att få energi” 

Resultatet innebär att Malmö FF har gett sig ett minst sagt bra utgångsläge för att nå Europa League-gruppspel.

Returen spelas nästa torsdag i Sivas. Förloraren i detta dubbelmöte kommer spela Europa Conference League.

Felix Beijmo, som svarade för en solid insats på högerbacksplatsen, tar inte ut något avancemang i förskott. 

– Vi har ett bra läge. Så klart att vi ska åka ner dit och göra jobbet. Vi måste verkligen vara fokuserade från start. Får vi en dålig start på matchen kommer de att få energi. Så ja, starten blir viktig, konstaterar han. 

Tv: Olsson svarar på vem som är snabbast av Ceesay och Beijmo