Foto: Lennart Rehnman
 Foto: Lennart Rehnman

Malmö FF rycker i Blåvitts stortalang

Publicerad

GÖTEBORG. Tobias Sana, 22, sitter på ett kontrakt som går ut efter den här säsongen. Han har fått ett bud om att förlänga med tre år - men väljer att avvakta.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att Malmö FF gett sig in i kampen om den tekniske mittfältaren.

- Jag är inte rädd för konkurrens, men jag vill så klart spela fotboll och inte sitta på bänken, säger Sana.

Under försäsongen har det stått klart att Tobias Sana inte ingått i Mikael Stahres planer för Blåvitts startelva.

I premiären mot Syrianska kom han in i den 81:a minuten.

Allt talar för att han börjar på bänken även i dag, i hemmapremiären mot IFK Norrköping.

Malmö har visat intresse

- Jag tänker kriga på varje träning för att visa att jag är värd att få spela, säger Sana till FotbollsExpressen efter påskdagens träning.

Du vill inte förlänga med IFK Göteborg?

- Jag spelar gärna i Blåvitt. Vi har Sveriges bästa fans och jag trivs jättebra. Men självklart vill jag spela. Det är inget konstigt, jag har helt enkelt valt att avvakta med att skriva på nytt kontrakt.

Enligt uppgift till SPORT-Expressen har Sana fått ett förslag av Håkan Mild och IFK om en förlängning av kontraktet med tre år, ett bra kontrakt. Mild vill inte bekräfta några detaljer i kontraktet, men han säger:

- Sana har valt att avvakta. Det är den verklighet vi lever i. Det är bara att gilla läget.

Han vill förstås se hur mycket speltid han får av Stahre i vår?

- Hans skäl får han berätta om själv.

"Fokus på Blåvitt"

Enligt SPORT-Expressen källor har flera klubbar hört sig för hos Tobias Sanas agent, sonderat intresset för att värva talangen antingen under sommarfönstret eller efter säsongen 2012. Mest intresse har, enligt SPORT-Expressens källor, Malmö FF visat. Skälet till det är att den skånska guldfavoriten riskerar att förlora sina kantspelare Jimmy Durmaz, vars kontrakt går ut i år, och Jiloan Hamad, som har kontrakt till och med 2013.

Båda dessa spelare har dessutom varit tydliga med att de vill ta steget ut i Europa. En bra vår kan ge dem den möjligheten.

Har du hört om MFF:s intresse, Sana?

- Malmö? Nej, jag vet ingenting. Jag fokuserar på att ta en plats i Blåvitt.

SPORT-Expressen har förgäves sökt Malmö FF:s sportchef Per Ågren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag