Malmö FF nära att värva Joseph Ceesay

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Malmö FF är nära att stärka laget.

Enligt SportExpressens uppgifter är Joseph Ceesay, från Lechia Gdansk, endast en läkarundersökning från att bli klar för klubben.

Joseph Ceesay, 24, lämnade Helsingborgs IF för Polen och Lechia Gdansk i januari 2021 på ett två och ett halvårskontrakt. Sedan dess har Ceesay varit en tongivande spelare.

Den här säsongen gjorde 24-åringen ett mål och fem framspelningar på 32 matcher för Lechia Gdansk som slutade fyra i högstaligan.

Nu är Ceesay nära att lämna Lechia Gdansk.

Nära MFF

Polska tidningen Meczyki.pl rapporterar under onsdagskvällen att den förre Helsingborgsspelaren är nära att lämna klubben för Malmö FF. 

SportExpressen har nåtts av samma uppgifter. Det enda som återstår innan Ceesay kan presenteras som en ny MFF-spelare är den obligatoriska läkarundersökningen som förväntas äga rum i slutet av denna vecka, troligtvis innan helgen, enligt uppgifter till SportExpressen.

Läkarundersöks innan helgen

Klarar han läkarundersökningen och om inget oförutsett inträffar under förväntas Ceesay efter det att presenteras som ny MFF-spelare. Ceesay kommer heller inte att spela torsdagens match i Europa Conference League för Lechia Gdansk, detta eftersom att spelaren ska kunna spela Europamatcher för Malmö FF, ifall klubben avancerar vidare i Champions League-kvalet mot Vikingur. Ceesays kontrakt med Lechia Gdansk sträcker sig till sommaren 2023. Utöver Lechia Gdansk har spelaren representerat Helsingborg, Djurgården och Dalkurd. Han har även tidigare spelat för IK Brage, Vasalunds IF och IK Frej.