Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF-legendaren Krister Kristensson är död – blev 80 år

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Krister Kristensson är död efter en tids sjukdom.

Malmö FF-legendaren blev 80 år.

En av de största har lämnat oss.”, skriver MFF på sin hemsida.

Krister Kristensson är en av Malmö FF:s största stjärnor genom tiderna. Med 626 matcher i A-laget har ingen spelare spelat fler matcher för himmelsblått.

Han var en hård mittback och lagkapten. Kristensson spelade i MFF mellan 1963 och 1979, och var med när klubben radade upp framgångar. Efter karriären satt han i klubbens styrelse.

I en intervju med Expressen 2019 såg Kristensson tillbaka på sin framgångsrika fotbollskarriär.

– Jag är stolt. Det måste jag vara. Jag fick vara med om mycket. Jag är ljusblå in i själen, sa han då.

De senaste åren har Krister Kristensson haft problem med hälsan. Han hade problem med hjärtat och blev även diagnostiserad med prostatacancer. Efter en infektion tvingades han amputera delar av sitt ben.

Nu har kampen tagit slut.

Pontus Jansson: ”Historierna kommer för evigt leva kvar”

Malmö FF tar farväl av en legendar.

En av de största har lämnat oss. Krister Kristensson var en sexfaldig SM-guldmedaljör och mottagare av bragdguldet. Med sina 626 matcher i den himmelsblå tröjan är han inskriven i historieböckerna som den spelare som representerat Malmö FF flest gånger.”, skriver MFF på sin hemsida.

Och fortsätter:

Han gjorde sin sista match i MFF 1979 men var även därefter högst engagerad i föreningen. Mellan 1995–2010 satt han i Malmö FF:s styrelse och ända in i det sista stöttade han laget från läktarplats.”, skriver klubben.

Premier League-spelaren och MFF-profilen Pontus Jansson sörjer Kristensson.

En av de allra största har gått bort. Krister bemötte alltid en med respekt och med ett malmöitiskt kaxigt leende. Historierna om dig kommer för evigt leva kvar.”, skriver han på Instagram.