Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF lånar ut Malik Abubakari till SK Slovan Bratislava

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Efter mycket om och men är det klart att Malik Abubakari lämnar Malmö FF.

Anfallaren lånas ut till Slovan Bratislava.

– För att nå sin fulla potential behöver han mer kontinuerlig speltid, säger sportchef Daniel Andersson.

Daniel Andersson har tidigare bekräftat att de, tillsammans med Malik Abubakari, letat efter en ny klubb för anfallaren till den kommande säsongen.

Först gick AEK Larnaca ut med att de förhandlade med Malmö FF om ett låna in anfallaren, men den affären gick i stöpet. 

I går kunde vi avslöja att han i stället var på väg att skriva på för den slovakiska klubben SK Slovan Bratislava och nu är övergången officiell.

– Malik har spännande spetsegenskaper som anfallare men behöver speltid i en bra miljö för att fortsätta utvecklas och ta nästa steg, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

”Det hoppas vi uppnå”

Låneavtalet sträcker sig över hela 2023. 

Abubakari kom till Malmö FF sommaren 2021, men efter bristande speltid lånades han ut till HJK Helsingfors under hösten 2022. 

– Under lånet till HJK Helsingfors visade Malik en del av sina färdigheter, men för att nå sin fulla potential behöver han mer kontinuerlig speltid och det hoppas vi uppnå med den här överenskommelsen, säger Daniel Andersson och fortsätta:

– Slovan Bratislava är regerande mästare och att det även finns Europakval i potten är så klart bra för Maliks utvecklingsmöjligheter.


LÄS MER: Expressen sänder över 60 försäsongsmatcher i svensk fotboll – här är schemat