Malmö FF kallar till presskonferens i dag

Publicerad

Turbulensen har svallat i nästan tre veckor.

I dag ger Malmö FF svar.

Enligt vad Kvällsposten erfar kommer klubben att hålla presskonferens på Swedbank Stadion i eftermiddag, enligt uppgift klockan 14.00.

Sprickan i MFF:s sportsliga ledning har funnit sedan i februari i år och har under säsongen eskalerat.

Kvällsposten skrev efter den allsvenska avslutning mot AIK, 5 november, att Rikard Norling skulle kunna komma att få lämna sitt jobb som huvudtränare för Malmö FF.

Oenig styrelse

Sedan dess har vi rapporterat om hur klubben haft möten med Jonas Thern där man diskuterat rollen som huvudtränare i MFF.

Nuvarande huvudtränaren Rikard Norling har hela tiden sagt sig ha förståelse för och respekt för situationen men samtidigt hänvisat till det faktum att han har kontrakt med klubben och jobbar på efter det.

Enligt vad Kvällsposten erfar hade Malmö FF i går kväll ett styrelsemöte.

En oenig styrelse ska då ha behandlat tränarfrågan.

Det som talar mot ett tränarbyte är ekonomin där man förutom Norlings lön under uppsägningstiden om tolv månader skulle behöva betala Jonas Thern och ytterligare en tränare då Thern saknar den pro-licens som krävs för att få leda ett allsvenskt lag.

Allvarliga hot

Utöver tränarfrågan har personer på ledande poster i Malmö FF:s styrelse fått motta allvarliga hot.

En situation som delvis uppkommit då personal i klubben öppet vädrat sina åsikter i konfliktfrågan och tagit ställning för och emot inblandade personer.

De hotade personerna har mått oerhört dåligt av den uppkomna situationen.

Hur Malmö FF kommer att agera i situationen lär vi få ett svar på under eftermiddagens presskonferens.

SportExpressen.se liverapporterar från presskonferensen med start 14.00

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag