Malmö FF–Hammarby: Oroligheter bryter ut på läktaren

MALMÖ/STOCKHOLM. Oroligheter bröt ut efter stormötet mellan Malmö FF och Hammarby.

Bengaler kastades och polis avstyrde bråk mellan supportrar.

– Det är idiotiskt, säger Jo Inge Berget. 

Hammarby kom med ett stort bortafölje och förutom bortasektionen var det många gästande supportrar på sittplats bredvid, där det även fanns hemmasupportrar. Det var vid en sådan sektion, vid det ena hörnet på Eleda Stadion, som oroligheterna utbröt.

– Det får titta på hur vi spelare och tränare uppträder mot varandra. Det här är sport och det är inte acceptabelt, säger Åge Hareide.

Delar av MFF-klacken tog sig mot Hammarbyfansen genom att springa längs långsidan och det hördes folk som manade på de som kom bakom att skynda sig framåt.

Bengaler kastades mellan de båda supportergrupperna och Bajensupportrar tog sig in på plan.

– Vi har inte fått rapport om någon som är skadad eller så. Det som kickar i gång det hela är att en man på vår sida börjar hetsa och det blir mothuggningar mellan klackrepresentanter, säger MFF:s säkerhetschef Peter Narbe som tror att de skyldige till rusningarna kan komma att straffas. 

– Vi har mycket filmmaterial och det är en del personer som inte är maskerade. Det kommer skrivas en anmälan, det blir en polisutredning av det. Allt är filmat och vi ska försöka identifiera personer som gjort något brottsligt. 

Räknar ni med avstängningar? 

– Det är ju personer som begått brott och får vi underlag med namn och annat så blir det avstängningsärenden. Det är polisen som sätter i gång med en utredning och jobbar med tillträdesförbud. Får vi sedan den infon från dem kan det bli aktuellt med arrangörsavstängningar också, det få vi se. 

MFF-kritiken: ”Fattar inte varför” 

MFF-stjärnan Ola Toivonen kommenterade scenerna efter matchen:

– Det är tråkigt så klart, inget vi gillar i svensk fotboll. Utan fantastisk stämning under matchen tycker jag, det är väl sånt vi inte ska göra inne på arenan just nu tycker jag, säger han i Discovery. 

Jo Inge Berget: 

– Det är idiotiskt. Det är onödigt, jag fattar inte varför man måste göra det. Jag tycker båda supportergrupperna gjorde ett riktigt bra jobb och stöttade sitt lag under matchen. Sen kan man stoppa där. Det är ingen vits att slåss efter. Jag fattar inte det. 

Efter ett tag kom poliser in på arenan och fick MFF-supportrarna att röra sig tillbaka. Ingen är i skrivande stund gripen för rusningarna.