Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF bekräftar: Hugo Larsson säljs för rekordsumma

Hugo Larsson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Hugo Larsson är klar för Eintracht Frankfurt.

Malmö FF bekräftar övergången och skriver att han säljs för rekordsumma.

– Jag kom hit som en 12-åring med stora drömmar om att få uppleva det jag nu faktiskt fått vara med om. Det har inte alltid sett så ljust ut men jag fortsatte tro på det, säger Larsson i ett pressmeddelande.

I går kom uppgifterna att Hugo Larsson är klar för Eintracht Frankfurt och han bekräftade själva att han vet var han tar vägen i framtiden.

Nu är övergången officiell.

MFF-talangen ansluter till Bundesligaklubben 1 juli.

– Jag har några veckor kvar att njuta av allt det innebär att vara MFF-spelare. Det är två matcher kvar och särskilt hemmamatchen kommer att bli speciell. Just nu känner jag bara en stor tacksamhet, säger Hugo Larsson i ett pressmeddelande.

Aftonbladet rapporterade att övergångssumman ska landa på 132 miljoner kronor – vilket skulle innebära att Hugo Larsson blir den dyraste övergången någonsin i allsvenskan.

Slår allsvenskt transferrekord

Malmö FF skriver inte vilken summa de får för sin mittfältstalang men bekräftar att affären är den största som en svensk klubb någonsin har gjort.

– Det här är precis vad Malmö FF handlar om. Det började med en scouting i närområdet och sedan en lång rad år av hårt jobb och god utveckling genom vår akademi, där många väldigt kompetenta ledare gjort ett fantastiskt arbete. Detta arbete togs sedan vidare i A-laget på ett fint sätt, säger sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I slutändan är det självklart så att Hugo Larsson ska ha störst beröm av alla. Han är en fantastisk talang och fotbollsspelare men minst lika mycket en fantastisk kille som dessutom är MFF:are in i själen.

Hugo Larsson kom till Malmö FF som 12-åring och gjorde sin A-lagsdebut förra säsongen. I år har han varit given startspelare på mittfältet.

– Jag kom hit som en 12-åring med stora drömmar om att få uppleva det jag nu faktiskt fått vara med om. Det har inte alltid sett så ljust ut men jag fortsatte tro på det. Jag är otroligt tacksam över alla bra tränare och lagkamrater som stöttat mig de här åren. Det här är ett fint kvitto för hela föreningen.

Kontraktet med Eintracht Frankfurt sträcker sig till sommaren 2028.