Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malik Abubakari nära att lämna Malmö FF för Slovan Bratislava

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Malik Abubakaris flytt till Cypern sprack - men bara några timmar innan deadline är anfallaren på väg att göra klart med ny klubb.

Enligt uppgifter till Expressen är Abubakari nära en flytt till Slovan Bratislava.

Det var i förra veckan som det rapporterades om att Malmö FF Malik Abubakari var på väg att lämna klubben för spel på Cypern och AEK Larnaca. 

Den cypriotiska klubben hade gått ut med på sin hemsida att parterna hade nått ett ”principavtal” med MFF och allt talade för att en affär var i hamn.

Men under dagen bekräftade MFF:s sportchef Daniel Andersson att övergången var avblåst. Samtidigt medgav han att det fortsatt fanns intresse från en del klubbar.

– Det är lite tid kvar (på olika transferfönster) och alla är väl inställda på att han ska ha speltid någon annanstans. Vi får se vad det ger. Därför åkte han inte med på träningslägret, sa Andersson till Fotbollskanalen.

Nära flytt

Nu kan anfallaren dock vara på väg att ha hittat en ny klubb.

Enligt uppgifter till Expressen är Malik Abubakari nära en flytt till Slovan Bratislava som leder den inhemska ligan. Klubbarna slutförhandlar just nu och mycket talar för att det blir en affär även om det återstår en del detaljer att lösa.

Parterna har bland annat diskuterat ett lån och faller de sista pusselbitarna på plats kan Abubakari alltså flytta till Slovakien inom kort. Abubakari värvades till Malmö FF inför förra säsongen men lånades ut efter ett halvår till HJK Helsingfors. Nu är han på god väg att lämna klubben igen, denna gång bär det av till slovakisk fotboll.