Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Bestulna på en solklar straff”

Nabil Bahoui kommer sent i en duell med Gustaf Norlin.
Foto: Dplay
Henok Goitom avgjorde mot Varberg.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Mikael Lustig och Henok Goitom firar.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK:s fina form fortsätter.

Efter seger mot Varberg har laget nu åtta raka matcher utan förlust i allsvenskan.

Matchhjälte blev Henok Goitom med sitt åttonde mål för säsongen – men Varberg ropade på straff på tilläggstid.

– Det är en solklar straff som vi blir bestulna på men det är vi vana vid, säger Varbergs tränare Joakim Persson efter matchen.

Det var ingen chanskavalkad i den första halvleken på Friends arena.

Närmast att spräcka målnollan var Eric Kahl som fick med sig bollen i straffområdet men avslutade lite för nära Stojan Lukic i Varbergs mål.

I stället var det en annan yngling som låg bakom AIK:s segermål. 18-årige Erik Ring tog sig förbi Adama Fofana på högerkanten och spelade in bollen till Henok Goitom i den 58:e minuten. AIK-anfallaren slog till direkt och bollen satt otagbart för Stojan Lukic.

Målet var Goitoms åttonde för säsongen och det fjärde på de senaste fem matcherna. Han blev matchhjälte för AIK eftersom målet var matchens sista.

Joakim Persson efter uteblivna straffen

På tilläggstid ropade bortalaget på straff när Nabil Bahoui hoppade in i ryggen på Gustaf Norlin.

– Det där kunde definitivt och borde nog ha varit straff för Varberg, konstaterade kommentatorn Niklas Jarelind i Dplay.

– En svår bortamatch mot ett lag som visat riktigt bra form, tunga på fasta situationer och det är ett erfaret lag. Vi kommer ut bra första tjugo men sedan växer AIK in i det. Första halvlek är händelsefattig och andra halvlek är ställningskrig där AIK har lite mer grepp om händelserna, säger Varberg-tränaren Joakim Persson och fortsätter: 

– Vi försöker trycka på efter AIK:s mål, vi kommer inte till de heta chanserna, sedan är det en solklar straff som vi blir bestulna på men det är vi vana vid.

Persson vill inte utveckla kommentaren om att man är vana att få straffar emot sig.

– Absolut inte. Jag vill inte ha domarkåren efter mig, vi har testat det en gång, det vill vi inte igen, säger Persson.

Norlin: ”Straffen är solklar”

Gustaf Norlin är inte heller glad över den uteblivna straffen.

– Jag är påeldad just nu så jag får bita mig i tungan. Det är en solklar straff, det kände jag när det hände, och det lilla jag fått höra så håller majoriteten med. Tyvärr tar inte domaren det beslutet.

Varför tar han inte domslutet tror du?

– Det är svårt att säga. De tycker väl att det är en 50/50-duell och jag tycker det är helt otroligt egentligen. Jag tror inte domaren står så långt ifrån, jag är på bollen först och han (Nabil Bahoui) hoppar in i mig. Han satsar på bollen, det är olyckligt, men straffen är solklar. Det är 94:e minuten på Friends arena och det kanske inte är lätt att blåsa då.

Han håller med sin tränare om att Varberg är vana vid att inte få straffar med sig.

– Tyvärr har det varit så. Det är undermedvetet att vi är lilla Varberg som kommer upp mot de stora drakarna. Det är lättare att ta en frispark åt deras håll än åt vårt. Vi ska inte skylla på det, för vi behöver förbättra andra saker, men det är en chans att ta poäng fortfarande.

Astrit Selmani:

– Sättet domaren pratar med oss och sättet han pratar med dem är stor skillnad. Jag har köpt läget, man har börjat fatta det nu. Vi får inte straff. Hade det varit de så hade de fått straff tio av tio.

Hur skiljer det sig?

– Det vet domaren. Men jag kan inte prata med honom, då blir det ”tyst” medan de kan säga helt sjuka ord men det händer ingenting. Men man får köpa läget, de har rutinen och vet vad man kan göra. Vi får lära oss. 

Det var tydligt att Selmani var frustrerad efter matchen och lagkaptenen menade att domsluten kan komma att avgöra bottenstriden. 

– Annars får man göra det som i Italien och straffa domare i efterhand. Jag tycker det. Vi blir straffade då blir de straffade. Sen förstår jag att det är mänskligt att göra misstag men att göra misstag så vi åker ut, så att Falkenberg åker ut det - är tunga grejer. 

Hur menar du att man ska straffa dem? 

– Avstängning, att man missar nästa omgång. Men det är inte upp till mig. 

Kontraktet i princip säkrat för AIK

– Det känns som en slantsingling i de lägena om det ska bli straff eller inte. Jocke verkar övertygad, jag har inte sett den men det är en kollision, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak om det omtalade situationen.

AIK:s seger gör att laget nu går upp på 35 poäng i allsvenskan och i princip har säkrat det allsvenska kontraktet. För att laget ska hamna på kvalplats krävs det nu att Falkenberg vinner alla sina fyra sista matcher.

Varberg ligger också bra till för att klara kontraktet i allsvenskan och har fem poäng ner till Falkenberg på kval med sina 28 poäng.