Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han lämnar Hammarby – är klar för Bundesliga

Richard Magyar Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Richard Magyar lämnar Hammarby för tyska Greuther Fürth. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Richard Magyar lämnar Hammarby för spel i tyska Greuther Fürth.

Nu berättar mittbacken om målet att nå Bundesliga och den tunga tiden i vintras både spelmässigt men även privat.

– Det känns som en väldigt bra klubb för mig och målet är så klart att ta sig upp i Bundesliga, säger Richard Magyar.

Precis som SportExpressen tidigare avslöjat så lämnar Richard Magyar Hammarby i sommar när han kontrakt går ut.

Den 26-årige mittbacken, som tidigare varit lagkapten i Halmstads BK, har skrivit på ett kontrakt på 2+1 år med Greuther Fürth i Zweite Bundesliga.

Vid 14-tiden presenterades Richard Magyar på den tyska klubbens hemsida.

– När man samlar alla intryck och alla delar känns det som en väldigt bra klubb för mig och bra en möjlighet, säger Richard Magyar som räknar med att vara med när försäsongen i Tyskland drar igång den 19 juni.

Han kommer till en klubb som bara varit uppe i Bundesliga en säsong på 2000-talet, 2012/13, men som har målet att återigen nå högsta ligan. Den gångna säsongen slutade klubben åtta i Zweite Bundesliga.

– Det är en väldigt professionell klubb med målet att ta sig upp till förstaligan så klart. 

– Det är så klart tufft och väldigt hård konkurrens, men ambitionen finns där och klubben verkligen vill och satsar på det. 

”Jobbigaste tiden i mitt liv”

Hur känns det att lämna Hammarby?

– Det är så klart blandade känslor. Detta året har gått väldigt bra för mig och jag har fått förtroende från Jacob (Michelsen) och ledarstaben. Det är klart att man kommer sakna det man har kämpat till sig i Bajen, både speltid och framför allt alla vänner och lagsammanhållningen vi har.

– Hammarby har något spännande på gång och det ska bli kul att följa dem.

Efter att ha varit petad i höstas kom Richard Magyar tillbaka starkt i Hammarby och varit helt ordinarie i vår, även om han missade derbysegern mot Djurgården (3–1) när han var avstängd. Tiden i höstas var jobbig, även privat.

– Hösten var väldigt tuff, inte bara för att jag inte fick spela och satt på läktaren, men jag hade en del situationer i livet som var väldigt jobbiga för mig. I en storklubb som en Stockholmsklubb så är det väldigt mycket fans och man får ta del av mångas åsikter vilket hör till, men det var en tuff tid för mig. Det var gånger man undrade om man ens skulle fortsätta, säger Richard Magyar.

– Rent privat hade jag en del motgångar inom familjen. Det var definitivt den jobbigaste tiden jag haft i mitt liv.

Fick hjälp av idrottspsykolog

Genom att jobba med Hammarbys idrottspsykolog vände det.

– Jag är väldigt stolt över mig själv att jag vänt på det och skaffat en situation för mig där jag mår bra. Jag har jobbat mycket med vår idrottspsykolog i Hammarby med den mentala biten och jag känner att det har hjälpt mig oerhört mycket. Det har varit en helt sjuk resa om man ska vara ärlig om man tänker på hur det såg ut i vintras och även när Hammarby startade upp

Richard Magyar var också nära att lämna i vintras när norska Fredrikstad ville ha backen och Hammarby ville släppa honom. Men det blev aldrig någon flytt.

– Jag har haft en extremt rolig vår och utvecklats väldigt mycket både som person och spelare så jag är väldigt glad att det blev som det blev.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!