Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magnus Erikssons första ord om smällen mot MFF

Magnus Eriksson fick bryta cupsemifinalen mot MFF efter bara tio minuter.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Magnus Eriksson.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson sänktes av en axel i svenska cup-semifinalen mot Malmö.

Nu berättar han för första gången om smällen. 

– Det som var mest tufft var att man var helt utslagen och minnesbilden var borta, säger Eriksson om smällen till Djurgårdens hemsida.

Härnäst väntar allsvensk premiär på måndag och då ska han vara redo för spel.

Magnus Eriksson har varit ett osäkert kort för Djurgårdens del de senaste dagarna.

Detta sedan han förra helgen drabbades av en otäck smäll i svenska cup-semifinalen mot Malmö FF. Då var det Martin Olssons axel han träffades av över hakan och tvinades utgå redan i den första halvleken.

Men nu är mittfältsmotorn och lagkaptenen tillbaka i träning med Djurgården. Han siktar på spel i den allsvenskan premiären och uttalar sig för första gången om smällen på klubbens hemsida.

– Det har varit en liten resa dit vi är i dag men det har gått bra. Jag känner mig stark och det är väldigt kul att vara på plan igen. Men man får skynda långsamt, säger Eriksson.

Eriksson: ”Helt utslagen”

Bland annat berättar 31-åringen att han själv inte hade minnet med sig till en början.

– Det är klart att det är tufft. Det som var mest tufft var att man var helt utslagen och minnesbilden var borta. Det var nog först och främst det läskigaste, att inte minnas och inte vara med. Det var en obehaglig känsla. Men som sagt har det gått bra och är på rätt väg.

Men nu är han alltså tillbaka i träning med sikte på den allsvenska premiären mot Degerfors. Även om det inte är helt lätt fysiskt.

– Nu har jag kört på ett par pass och det är väldigt roligt. Efter en sån här grej så är man väldigt glad att vara på fotbollsplanen och ser att saker och ting funkar. Hjärnan är bland det viktigaste vi har så det är klart att det känns bra, säger Eriksson och fortsätter:

– Är man borta i fem dagar utan kollektiv träning och bara vilar... då känns det att man lever första träningen efter.

Landslaget: Danielson efter VM-missen