Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magnus Eriksson: ”Det är klart att det är omtumlande”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Henrik Berggren, vd i Djurgården.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Bara dagar till en viktig Europamatch – och mitt i den allsvenska guldstriden.

Då skakas Djurgården av beskedet att en medspelare sitter anhållen misstänkt för våldtäkt.

– Det är klart att det är omtumlande, säger lagkaptenen Magnus Eriksson till Fotbollskanalen.  

På måndagsförmiddagen gick Djurgården ut med att en spelare i herrtruppen stängs av med anledning av pågående polisutredning och att han sitter frihetsberövad.

Spelaren, som är i 20-årsåldern, sitter nu anhållen misstänkt för våldtäkt på en jämnårig kvinna, enligt uppgifter till Expressen. 

Spelare och anställda i Djurgården informerades om händelsen på måndagen, berättade sportchefen Bosse Andersson tidigare.

– Djurgården Fotboll följer polisutredningen. Polisen har vetskap om det, vi har väldigt lite vetskap om det förutom att en av våra spelare är frihetsberövade och misstänkt för brott, sa han på måndagen.

Dagen efter höll Djurgården sin första gemensamma träning efter att brottsmisstankarna blev kända. Laget samlades för att ladda upp inför Uefa Conference League-matchen mot belgiska Gent på torsdag och det allsvenska toppmötet mot Häcken på söndag, som kan bli avgörande för guldstriden.

Magnus Eriksson: ”Alla har påverkats”

Inför träningen meddelade presschef Olle Arnell att varken spelare eller ledare kommer att svara på frågor om de misstankar som riktats mot den anhållne spelaren. 

Lagkaptenen Magnus Eriksson berättade ändå hur han själv påverkats av beskedet.

– Vi är människor, det är klart att alla på ett eller annat sätt har påverkats. Nu handlar det för oss om att blicka framåt och nu kör vi mot torsdag, säger han till Fotbollskanalen.

– Vi känner oss ganska trygga i det vi har runt omkring. Det är klart att det är omtumlande. Men i det stora hela känner vi oss ganska trygga i gruppen och med personerna som finns runt om oss.

I en intervju på Djurgårdens hemsida uttalar sig klubbens vd Henrik Berggren om den frihetsberövade spelaren. 

– Man ska vara helt uppriktig och säga att det här påverkar oss. Det är inget snack om det. Men vi är fullt beslutsamma på att göra två bra matcher den här veckan, säger han. 

Samma dag som Djurgården möter Gent, på torsdag, måste åklagaren senast besluta om spelaren ska begäras häktad.

Spelaren nekar till brott, enligt hans advokat.