Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Maestro" på väg bort: "Måste hitta lösning"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Daniel Majstorovic petades mot Mjällby - och nu kan han vara på väg bort från AIK.

Ikväll sitter han i ett möte med klubbens styrelse för att diskutera en lösning.

- Jag har inte kommit hem för att bara fördriva tiden. Nu måste vi hitta en lösning som är bäst för alla parter, säger Majstorovic till SportExpressen.se.

Daniel Majstorovic värvades hem från Celtic för ett mångmiljonbelopp förra sommaren. Efter att han jobbat sig tillbaka från en korsbandsskada har han också tagit en ordinarie plats i AIK:s startelva.

Men försvarsstjärnan petades tidigare i sommar mot Norrköping, han var också på bänken mot HIF - och när AIK i kväll spelade mot Mjällby valde tränaren Andreas Alm att satsa på Niklas Backman och Per Karlsson, i stället för Majstorovic.

På väg bort

Det blev droppen för Majstorovic, som nu är på väg att lämna AIK.

- Det är inget som har hänt, jag är toppmotiverad, toppfit. Du får fråga Andreas Alm varför jag var på bänken. Han visar mig klart och tydligt vilken väg han vill gå när han väljer Niklas Backman mot Mjällby.

- All respekt för Niklas, men han har varit skadad en del och jag känner själv att jag ligger en bra bit före, säger Majstorovic.

Du var inte med på lagsamlingen som ni hade innan matchen, var det för att du var bänkad?

- Absolut inte. Jag informerade klubben om att jag inte tänkte komma. Jag har inte kommit hem för att sitta och fördriva tid. Nu gäller det att vi hittar en lösning, säger han.

"Ska ha ett möte"

Att du bryter kontraktet?

- Jag ska ha ett möte med AIK:s styrelse i dag, jag har själv tagit initiativet till det mötet. Jag hoppas att vi kommer fram till en lösning som passar oss. Men självklart handlar det en del om ekonomi också.

- Jag har 18 månader kvar på mitt kontrakt.

Hur har din relation med tränaren Andreas Alm varit?

- Utan att gå in på detaljer kan jag säga att den inte varit den bästa.