Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Madjed: ”Glad oavsett vilken position jag hoppar in på”

Montader Madjed.
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES
Foto: JOHANNA WALLEN / BILDBYRÅN

Montader Madjed gjorde sju poäng på fyra matcher i Svenska cupen, i allsvenskan, ett mål på tolv matcher. 

Hammarby IF tar emot Malmö FF på söndag i en allsvensk toppmatch. 

Madjeds medverkan är oklar.

– Jag är jätteglad oavsett vilken position jag hoppar in på.

När Hammarby IF gick in i den svenska tävlingssäsongen 2023 pratades det mest om två unga spelare, Jusuf Erabi och Montader Madjed. Båda presterade i Svenska cupen men sedan dess har deras säsonger skiljt sig åt.

Montader Madjed noterades för fyra mål och tre assist på de fyra matcher som han spelade i cupen. Han har sedan dess spelat tolv matcher i allsvenskan för Hammarby i år där han gjort ett mål på tolv matcher. Av de tolv matcherna har han startat sex och kommit in från bänken i sex stycken. 

Hammarby hade en tuff säsongsstart och undrade var säsongen skulle ta vägen. Under sommaren kom ett lyft i prestationer och det började gå bättre igen. Montader Madjed har på sina tolv matcher i allsvenskan denna säsong gjort ett mål. 

Tror på fortsatt spel i HTFF

Förra hösten figurerade Madjed i 13 matcher för Hammarby Talang FF. Nu är han tillbaka där igen. Han har spelat i två av de senaste tre matcherna som HTFF har spelat. Han missade en då han var på landslagsuppdrag med Sveriges U-18 landslag. 

– Det kom från ledarstaben att jag behövde minuter. Jag fick inte spela på länge. Vill du spela i HTFF?  ”Inga problem” sa jag. Sen har jag fortsatt nu i två matcher, kanske blir det en tredje nu, det är vad jag tror, säger Montader Madjed.

Landslagsuppehållet är så gott som över och allsvenskan återupptas i helgen, Hammarby ställs mot Malmö FF på söndag i en allsvensk toppmatch. Om Madjed ska spela vet han inte själv.

– Jag vet faktiskt inte, jag har inte hört något än men jag vill bara spela egentligen. Det är det bästa. De som känner mig här, de säger att jag ska spela matcher. Blir det HTFF blir jag glad, blir det med A-laget blir jag så klart ännu gladare, men vi får se. 

Madjed berättar att han inte riktigt vet varför han inte har fått spela på den senaste tiden, att det kan ha att göra med formationsändringen och att det då inte finns en klar position för honom.

– Får jag chansen att spela kommer jag bli jätteglad oavsett vilken position jag hoppar in på. 

Tränare Martí Cifuentes om Madjeds situation

– Han är en spelare som vi tror mycket på. Han är en fantastisk kille och en väldigt bra spelare. Som du vet spelade han många matcher i rad under en period där laget kanske inte presterade så bra. Sedan, i formationen som vi har spelat de senaste matcherna, är det ännu större konkurrens om de tre offensiva platserna. Istället för fyra, fem spelar vi med tre. Han är en ren ytter. I det här spelsystemet är det svårare att få plats med en ren ytter.

Hur Cifuentes ser på situationen med Madjeds fortsatta medverkan i Hammarby Talang FF.

– Det var nästan han som frågade om att få spela fler minuter och vi tyckte att det var bra för hans utveckling. Det är inte bestämt till slutet av säsongen eller något sådant. Nu har han spelat några matcher där och även med landslaget. Han ser skarp ut – och det är det vi vill.