Lyfter i bottenstriden efter hans drömmål

Målet var Zeidans första i allsvenskan.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Moustafa Zeidan firar.
Foto: STAFFAN CLAESSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

UPPSALA. Moustafa Zeidan kom till Sirius i juli.

Mot Djurgården på söndagen avgjorde han matchen med sitt drömmål, hans första i klubben.

– Jag litade på min vänsterfot, säger han.

Sirius har stått för starka insatser de två senaste hemmamatcherna. Mot AIK för knappt två veckor sedan stod man upp bra i 89 minuter, men förlorade till slut med uddamålet efter Bojan Radulovics sena mål. 

Mot Djurgården på söndagseftermiddagen toppade man den insatsen när man vann med 1–0. 

– Jag är imponerad över den grejen som hänt i vårt omklädningsrum de senaste fyra veckorna. Det finns en tro i den här gruppen som jag tycker är häftig, jag unnar både spelare och ledare det här. Det är en stor seger att vinna i dag, säger Sirius tränare Daniel Bäckström. 

Drömmålet som avgjorde

Moustafa Zeidan, 23, inledde säsongen i superettan med Jönköpings Södra, men värvades av Sirius under sommaren. På de tidigare sju matcherna under höstsäsongen har han inte fått till någon fullträff. Mot Djurgården kom den däremot, och som den kom. 

Från långt håll klippte han till med vänsterfoten och bollen dalade in i Dif-målvakten Jacob Widell Zetterströms vänstra kryss. 

– Jag vänder upp, backen faller tidigt och det vara bara att testa, jag litade på min vänsterfot. 

– Otroligt skönt, ska man göra mål ska man göra det med stil, det första målet. 

Att 23-åringen gjorde sitt första mål i Siriuströjan på hemmaplan är inget han grämer sig över. Han passar på att hylla hemmapubliken. 

– Det betyder otroligt mycket, deras stöd och självförtroendet de ger oss, de tror på oss och ger oss bra energi. 

Vad betyder det för er som grupp att känna att ni rår på topplag som Djurgården?

– Det betyder otroligt mycket, vi vet att vi gjorde en bra insats mot AIK hemma, men fick inte hål på dem och fick inte med oss en trea när vi väl tycker att vi förtjänar det. 

”Det är det viktigaste”

Från Zeidans ledningsmål i den 70 minuten tillhörde det mesta Djurgården. Sirius visade stor disciplin och spelade uppoffrande i försvarsspelet för att freda målet. 

– Vi visar styrka, självförtroende, mentalitet och mod. Vi skyddar boxen med allt och samtidigt känner jag att vi har farliga lägen, men får inte hål på dem, men det lossnar. Vi tror på det och det är det viktigaste. 

Nu väntar ett kortare landslagsuppehåll i allsvenskan och matchvinnaren Zeidan ser fram emot fler segrar efter uppehållet. 

– I dag visar vi att vi kan vinna, spelmässigt är vi där och mentalt är vi där. Vid får ta fler treor nu framöver.