Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lustigs passning till Djurgården

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK gick vinnande ur derbyt mot Djurgården.

Efteråt hyllade Mikael Lustig Eric Kahl för derbyinsatsen.

– Det är kul att se när AIK:s yngre spelare skickar djurgårdare i reklamskyltarna, säger Mikael Lustig efter matchen.

AIK gick vinnande från Stockholmsderbyt mot Djurgården efter Nabil Bahouis avgörande i den andra halvleken. Därmed har AIK två raka derbysegrar.

Efter matchen var Mikael Lustig belåten.

– Vi kan räkna Djurgårdens chanser i dag på ett halvt finger, säger landslagsbacken.

Hyllar ynglingen

Var det du som tjoade och skrek andra halvlek?

– Ja, mycket möjligt.

Försökte du tagga i gång laget?

– Jag tycker det är kul att se när AIK:s yngre spelare skickar Djurgårdare i reklamskyltarna (Haris Radetinac vs Eric Kahl), det är fantastiskt. Det är eufori. Så länge det inte är publik här måste man vara en supporter själv.

Du menar Kahls situation mot Radetinac?

– Ja, den var fin. Eric hade två i dag, först Karlström som han köttar i väg och sedan Haris i reklamskyltarna. Jag har snackat bra om Kahl hela tiden, hans styrka är att han aldrig gör en dålig match. Allt ser så enkelt ut och det ser ut som han spelat i flera säsonger.

– Känslan på planen ibland är att det blir tyst, det är ett derby, kommer man in i den lunken och att man inte vinner 50/50-dueller, då finns inte Norra Stå där som skriker på en, så vi får skrika på varandra i stället. 

Både du och Larsson var framme vid Kim Bergstrand. Vad sa ni till varandra?

– Mycket är med glimten i ögat. Jag tror Kim var ute och svingade innan matchen, när vi leder med 1-0, kan man ta allt med ett garv. Det var en ful tackling på (Sotte) också. 

– Kim var ute och pratade att vi var som Falkenberg. Det är ett derby och man är taggad inför det. Men de här smågrejerna som Djurgården är ute och säger, det ger oss någon procent till. Jag hoppas att de fortsätter.

”Lustig i ett nötskal”

Eric Kahl spricker upp i ett leende när han får höra Lustigs ord.

– Det är en bra fotbollsspelare och skönt att ha honom vid sin sida. Det är som jag sa tidigare, det är Lustig i ett nötskal, han har spelat många derbyn i Skottland och vet vad matcherna betyder, säger Kahl och fortsätter:

– Jag blir starkare av de här pusharna. Man får självförtroende och det ger en enorm boost till hela laget.

Hur känns det att vinna andra derbyt på raken?

– Den här segern är för våra supportrar. Det har varit tufft i år och vi vill bara ge supportrarna det bästa för de förtjänar det.