Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lustig nära övergång – nobbar allsvenskan

Mikael Lustig lämnar Celtic efter sju säsonger och flyttar till Belgien. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Lustig har varit cementerad i svenska landslagets backlinje de senaste åren och spelat både VM- och EM-slutspel. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

AIK och Malmö FF ser ut att kunna glömma Mikael Lustig. 

Enligt SportExpressens uppgifter landar landslagets högerback i dag i Belgien för att genomgå läkarundersökningen hos KAA Gent. 

Går allt som planerat väntas han skriva på för den belgiska klubben inom kort.

Mikael Lustig har varit ryktenas man under en längre tid. Både AIK och Malmö FF har varit ute efter landslagets högerback och spelaren själv har bekräftat att båda de allsvenska toppklubbarna varit intresserade av 32-åringen. 

Besviken på Celtic

Hans kontrakt med Celtic har gått ut och han erkände under den senaste landslagssamlingen att han var besviken över hur Celtic agerat efter att han varit i klubben över sju år. 

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, de sista veckorna har varit tuffa. Inte på planen, utan på sidan. Jag är stolt över mig själv hur jag hanterat situationen. Mina närmaste vänner och spelare vet vad som hänt. 

- Vi får se hur framtiden ser ut, sa Lustig då.  

Kan skriva på inom kort

Enligt SportExpressens uppgifter blir det nu ingen fortsättning i Celtic och det blir inte heller någon återkomst i allsvenskan för Lustig. 

Istället landar högerbacken i dag i Belgien för att genomgå läkarundersökningen hos KAA Gent. Går allt som det ska skriver han på ett kontrakt med den belgiska klubben som slutade femma i ligan förra året. 

Får dansk tränare 

Klubben har dansken Jens Thorup som tränare och siktar på att utmana om ligatiteln den här säsongen. 

- Det enda jag kan säga just nu är det finns ett stort intresse för Mikael Lustig, säger spelarens agent Hasan Cetinkaya. 

Stämmer det att han är på väg till KAA Gent?

- Det blir inga kommentarer där, vi får se vad som händer de kommande dagarna.