Lustig förlänger – stannar i AIK

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Mikael Lustig stannar i AIK. 

Enligt SportExpressens uppgifter är parterna muntligt överens om ett nytt tvåårskontrakt. Landslagsmannens förlängning väntas bli officiell inom de närmaste veckorna. 

- Vi har en bra dialog, säger sportchefen Henrik Jurelius 

Mikael Lustig, 34, skrev på för AIK i somras och hans första tid i klubben blev en rejäl succé. För en tid sedan berättade han öppet om att han hade en bra dialog med AIK men att han ännu inte sett något kontraktsförslag eller siffror. Enligt SportExpressens uppgifter har nu AIK erbjudit landslagsmannen ett nytt kontrakt som ska sträcka sig i ytterligare två år framöver. Parterna är muntligt överens om en fortsättning.

Nytt tvåårskontrakt

Hans nuvarande kontrakt med AIK går ut i sommar, men kommer nu, om inget oförutsett inträffar, att förlängas. När Lustig skrev på för AIK i somras finansierades värvningen av TV4-profilen Steffo Thörnqvist och folkkäre musikern Niklas Strömstedt, som var med och finansierade Lustigs sign on-bonus på 600 000 kronor. AIK:s sportchef Henrik Jurelius är fåordig när det gäller Lustig och en förlängning och vill inte bekräfta något gällande att det är klart, men att en dialog förs i positiv anda. 

- Vi har en bra dialog, säger han. 

Är det något på gång att bli klart med hans nya kontrakt?

- Vi vet vad vi vill göra i det här fönstret. Och när vi har alla bitar på plats hoppas vi på att det ska gå fort. Det är väl det jag kan säga, säger han. 

Lustigs förlängning med AIK väntas enligt SportExpressens uppgifter bli officiell inom de närmaste veckorna.