Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lustig: ”Bajen är en missräkning”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Hammarby parkerar på sjundeplats inför derbyt mot AIK.

Mikael Lustig tycker inte att rivalerna motsvarat förväntningarna i år.

– Det är en missräkning, säger han inför matchen.

AIK är i allra högsta grad med i kampen om SM-guldet efter segern mot Djurgården senast och nu ligger Gnaget på delad förstaplats med rivalerna. Redan nu väntar ett nytt.

Under söndagen gästar AIK ett sjundeplacerat Hammarby som vunnit två av sina fem senaste matcher och närmast förlorade Bajen borta mot IFK Norrköping.

– Jag har bra minnen mot dom och det är ett lag som har en bra höjd men samtidigt kan dom ha djupare dalar också. Det är ett svåranalyserat lag med duktiga spelare, säger AIK:s meriterade försvarare Mikael Lustig inför derbyt och tillägger.

– Hammarby har satsat och det kändes väl spännande inför säsongen och dom var nära att komma ut till Europa, det visar ändå att det är ett bra lag, sedan ligger dom efter toppen i allsvenskan och det är en missräkning. Det är så allsvenskan är, en oerhört tajt serie.

”Dom klappar igenom”

Samtidigt känner Lustig att självförtroendet är högt i AIK efter segern senast.

– Det var skönt att få derbyvinsten med sig mot Djurgården. Vi har bra siffror i derbyn. Jag hoppas och tror att derbyna är speciella, vi har bra karaktärer och när det går tyngre måste man knyta näven. AIK har haft dom spelarna i truppen. Alla vet vad det handlar om.

Vad betyder matchen mot Hammarby för er?

– Viktiga poäng så klart. Torskar du en match så kommer det kännas krisartat men vinner du nästa är du med igen. Det är en oerhört jämn serie, men det är en extremt viktig match.

Vad har du för bild av Hammarby efter tränarbytet?

– När vi mötte dom i det första derbyt i allsvenskan så hade man en annan approach, de ville vara grisiga och sviniga, men dom har gått tillbaka till att försöka spela med ett högt presspel. När Hammarby gör rätt saker ser det bra ut men det finns matcher där dom klappar igenom också. Vi har gjort det bra på Tele 2 arena innan, det känns bra.

Alexander Milosevic känner sig även han trygg inför derbyt.

– Vi har en stark mentalitet och viker aldrig ned oss, det blir en rolig match att spela. De andra lagen vet att vi är starka i derbymatcher. Fotboll är mycket mentalt också.