Malmö FF är en mardröm för samtliga lag, skriver Mathias Lühr Foto: Petter ArvidsonMalmö FF är en mardröm för samtliga lag, skriver Mathias Lühr Foto: Petter Arvidson
Malmö FF är en mardröm för samtliga lag, skriver Mathias Lühr Foto: Petter Arvidson
Hammarby slog Djurgården – nu väntar ett nytt derby mot AIK. Foto: Christine Olsson/TtHammarby slog Djurgården – nu väntar ett nytt derby mot AIK. Foto: Christine Olsson/Tt
Hammarby slog Djurgården – nu väntar ett nytt derby mot AIK. Foto: Christine Olsson/Tt

Lührs ranking: Så bra är alla lag i cupen

Publicerad

Kvartsfinalerna i svenska cupen är lottade.

SportExpressens fotbollskrönikör Mathias Lühr rankar och ger kommentarer på samtliga lag.

1. Malmö FF

Den givne (?) guldfavoriten i allsvenskan har varvat upp redan nu i mars. Efter en trevande 2-1-seger mot Sirius i cuppremiären så har man i tur och ordning kört över Ängelholm (4-1) och Gif Sundsvall (4-0).

Mardröm för alla lag utom Häcken i kvartfinalen.

 

2. IFK Norrköping

Okej, avslutningen (1-1) mot J-Södra var väl inte så där superhäftig, men det finns en vinnarmentalitet som bor kvar i en i stort sett intakt guldtrupp från 2015.

Emir Kujovic fotsätter att göra mål och bara det borde sätta skräck i motståndet.

 

3. Häcken

"Heaven or hell". Det är grejen med Peter Gerhardssons gäng, och har alltid varit känns det som. Mediokra 0-0 mot BP i första matchen har följts upp av galna 6-2 mot Trollhättan och 4-0 på Gefle.

Att möta Häcken just nu är att hantera något mycket farligt. Malmö FF är förvarnade.

 

4. AIK

Bara fyra, säger ni? Sett till resultaten i år så ska ju AIK vara högre på rankingen, absolut. Men utan sina tunga mittfältskort - Etuhu, Ofori och Ishizaki - så har jag svårt att se laget ro på ett r i k t i g t tufft allsvenskt motstånd i den kommande cupkvarten.

 

5. Kalmar FF

Gillade verkligen det jag såg på Borås arena när Elfsborg manövrerades ut av ett koncentrerat och aggressivt Kalmar FF.

Rasmus Elm säger att han har en bra bit kvar till storformen, ändå kan han dominera mot så vasst motstånd. Gillar det utgångsläget.

 

6. Helsingborg

Manager Henrik Larsson har fått en bra start på tävlingssäsongen. På tre cupmatcher släppte man in två mål, och säkrade avancemanget mot ett kapabelt Örebro SK i sista omgången.

Det är inte fantastiskt, men det är bra så här långt.

 

7. Hammarby

Stabil 3-1-seger i 08-derbyt mot Djurgården och man är på rätt väg, men det vore att ljuga om man sa att Bajen har fått sin offensiv att klaffa.

Det ska bli intressant att se hur Nanne Bergstrand bygger vidare på de två senaste segrarna.

 

8. Halmstad BK

När proppen väl slets ur av IFK Göteborg så var det redan för sent. Men Blåvitts 3-0-seger säger en del om var vi kan hitta Halmstad på en sådan här formranking.

Ruggigt starkt dock att ta sig vidare till kvarten, HBK!

 

LÄS ÄVEN: Så lottades kvartsfinalerna i svenska cupen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag