Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ludwigson kritisk efter första Hammarby-förlusten: "Valpigt"

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

KALMAR/STOCKHOLM. Det blev förlust med 2-0 borta mot Kalmar för serieledande Hammarby. 

Därmed är det bara en poäng ner till jagande Malmö FF och AIK.

Gustav Ludwigson är kritisk till sitt lags insats.

– Det var inte så här vi ville att det skulle bli, säger han till Discovery. 

Hammarby åkte på en mina borta mot Kalmar under söndagskvällen.

Noah Shamoun slog till med sina två första allsvenska mål i karriären och 19-åringen berättade efteråt att han aldrig skulle glömma den här dagen.

Hammarbys Gustav Ludwigson tänker nog annorlunda. Anfallsstjärnan är kritisk till insatsen.

– Tufft. Det var inte så här vi ville att det skulle bli, säger han till Discovery och fortsätter:

– Det var en ganska valpig första halvlek där de under en tvåminutersperiod gjorde sina mål. De rann igenom för lätt och framåt vann vi inte andrabollsspelet. Vi stod upp bättre i andra halvlek men det räckte inte. 

Nya Hammarbytränaren Márti Cifuentes, som gjorde sådan succé i inledningen med att ta laget till cupfinal och vinna fem raka matcher i allsvenskan, har nu enbart en plockad pinne senaste två matcherna och därmed skuggar MFF och AIK bakom med endast en poäng upp till serieledarna från huvudstaden. 

Cifuentes om Paulsen: ”Kunde inte fortsätta” 

Cifuentes är även han missnöjd med prestationen mot Kalmar.

– Matchen påverkas mycket av att vi släppte in två mål på några minuter. Jag är inte nöjd. Vi misslyckades med att bryta ner deras förstapress. Vi ändrade i halvtid men Kalmar har en bra tränare som bytte formation och vi behövde börja om från början igen.

Kultspelaren Björn Paulsen gjorde sin första start för säsongen, men redan i paus var det färdigspelat efter 0-2 i baken. 

– Det har varit en svår vecka. Jeahze fick avstängningen och vi försökte olika saker. Kurtulus fick en känning och vi bestämde oss för att inte riskera, han ville men vi avstod. Björn är en lagspelare som vill hjälpa alla och han var redo att spela till vänster, men tyvärr fick han en känning och kunde inte fortsätta. Björn är fantastisk och kan spela på flera positioner. Han gjorde det bra i början. Målen kom på hans sida men så är fotbollen.