Foto: SVT.Foto: SVT.
 Foto: SVT.
Regerande svenska mästarna får möta Malmö FF. Foto: Josefine LofteniusRegerande svenska mästarna får möta Malmö FF. Foto: Josefine Loftenius
Regerande svenska mästarna får möta Malmö FF. Foto: Josefine Loftenius

Lottningen klar – de möts i kvartsfinalerna

Publicerad

Nu står det klart vilka som möts i kvartsfinalerna i svenska cupen. Och det blir ett derby direkt - när AIK tar emot Hammarby.

I övriga kvartsfinaler möts Malmö FF-IFK Norrköping, Kalmar FF-Helsingborgs IF och BK Häcken-Halmstads BK.

– Derbyt är speciellt, men Malmö-Norrköping är också en riktig höjdare, säger experten Daniel Nannskog i SVT:s sändning.

På måndagsmorgonen lottades kvartsfinalerna i svenska cupen i SVT-programmet "Gomorron Sverige".

Och nu står det klart att det blir ett Stockholmsderby - när AIK tar emot Hammarby.

– Herregud, vi får ett derby där direkt! Vad är det som händer? Wow, säger Daniel Nannskog i SVT:s sändning.

Hammarby har redan vunnit ett derby i cupen, när de på söndagen besegrade Djurgården med 3-1.

Nannskog: "Det är verkligen ett stormöte"

Men publiken bjuds också på ett riktigt spännande möte när Malmö FF tar emot regerande mästarna IFK Norrköping.

– Det är verkligen ett stormöte, säger Nannskog.

– Norrköping ser riktigt heta ut men det gör Malmö också.

I de två resterande kvartsfinaler möts Kalmar FF och Helsingborgs IF medan BK Häcken tar emot Halmstads BK.

- Intressant match också. Kalmar har börjat ta cupen på allvar och det känns som att Helsingborg är inne på en nystart. Så det blir intressant, säger Nannskog om den förstnämnda matchen.

– Det är en match som är väldigt svår att tippa.

Nannskog: "En riktigt höjdare"

Men experten hymlar inte med att han ser lite extra fram emot mötet mellan AIK och Hammarby - även om han även tycker att det ska bli roligt att se Malmö FF mot IFK Norrköping.

– Derbyt är speciellt, men Malmö-Norrköping är också en riktig höjdare, säger Nannskog.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag