Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Loret Sadikus smärta: ”Det är samma skada”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Hammarby förlorade toppmatchen – och inte nog med det.

Mittfältaren Loret Sadiku tvingades kliva av i halvtid med en skada som inte har läkt än.

– Smärtan blir mer och mer ju längre jag spelar, säger han.

Det var Hammarby som öppnade matchen starkast, de hade mest boll och kontrollerade matchen inledningsvis. Trots det var det Malmö som gjorde det första målet genom Oliver Berg. Norrmannen som börjar visa varför han var så eftertraktad i vintras, något han inte lyckades med i Djurgården. Nanasi drog upp bollen längs vänsterkanten och försökte spela in bollen längs marken, Fenger bröt men fick inte i väg bollen utan den går rakt på Berg som skjuter in den.

När matchklockan passerat 25 minuter behövde Loret Sadiku vård och spelet avbröts. Sadiku har spelat skadad tidigare och senast klev han av derbyt mot AIK, men Sadiku fortsatte den här gången spela efter avbrottet.

– Det är samma skada som innan, samma sak som mot AIK, säger Sadiku efter matchen.

”Vi måste vara vakna”

Malmö gick till halvtidspaus med en tvåmålsledning efter ett frisparksmål av Stefano Vecchia och Malmös blott andra skott på mål under den första halvleken. Malmö skulle i den andra halvleken göra 0-3 genom ett av sommarens nyförvärv, Otto Rosengren som chippade bollen över Hammarbys målvakt Oliver Dovin. 

– Jag tycker att första halvlek gör vi en bra halvlek men vi släpper in onödiga mål. Där har vi en uppförsbacke liksom. Sen börjar vi andra halvlek dåligt men så forcerar vi i slutet så de två första målen var lite onödiga. 

Sadiku byttes ut i halvtid och in kom Viktor Djukanovic. Han skulle göra Hammarbys enda och matchens sista mål som fastställde resultatet till 1-3.

– Jag tycker vi kommer fram till lägen men de är mycket mycket mer effektiva än vad vi är. Det är ett bra lag, det är de det handlar om, att inte göra de misstagen som vi gör. Att vi måste vara vakna i varje situation. 

Hur skadeläget för Loret Sadiku ser ut inför Hammarbys kommande match vet han inte.