Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löpsedeln som blivit snackis i Norrköping

Foto: Peter Holgersson
Foto: Peter Holgersson

STOCKHOLM/NORRKÖPING. Är det verkligen sant? Har matchen redan varit? Är SM-guldet vårt?

Trots att allsvenska guldstriden avgörs först på lördag var Expressens löpsedlar i Norrköping i morse tydligt: "SM-GULD 2015".

– Vi försöker alltid vara först med de största sportnyheterna men det här var lite i tidigaste laget, säger Expressens sportchef Pär Andersson.

- Vi är vinnare redan! säger Norrköpings stjärna Emir Kujovic.

Det är guldfeber i Norrköping och Göteborg inför lördagens allsvenska rysare.

Slaget om Lennart Johanssons pokal står med en omgång kvar av allsvenskan mellan "Peking" och "Blåvitt", även om AIK också har en teoretisk möjlighet att bli svenska mästare.

IFK Norrköping leder tabellen med en poäng inför rysaravslutningen borta mot Malmö FF, samtidigt som IFK Göteborg tar emot Kalmar FF hemma på Gamla Ullevi.

Norrköpings back Linus Wahlqvist hoppas på extra stöd från klubbens supportrar.

– Det kommer att bli fantastiskt. Vi vet att vi alltid har dem bakom oss. Nu hoppas vi spelare kunna bjuda tillbaka och ge dem den avslutning som de hoppas på.

Men de som var morgonpigga i Östergötland på onsdagen möttes utanför matbutiker, spelkiosker och bensinmackar av Expressens löpsedel med IFK Norrköpings klubbmärke och orden: "SM-GULD 2015".

"Snackis i Norrköping"

Ett aningen vågat påstående tre dagar innan gulddramat.

– Vi förbereder guldlöpsedlar på samtliga inblandade lag för att vara redo för alla tänkbara scenarion. Den här gången blev det en miss vilket innebar att guldlöpen delades ut till butiker i Norrköping redan i morse, säger Expressens sportchef Pär Andersson.

Misstaget blev direkt en snackis i Norrköping och bland fotbollsintresserade på sociala medier.

– Ni verkar förutseende och har troligtvis rätt! Det har inte blivit några rabalder här, de flesta hoppas och tror ju att ett guld blir fallet, säger Johan Westermark, som jobbar på Kneippens spelbutik i Norrköping.

Linus Wahlqvist, IFK Norrköping:

- Förhoppningsvis får vi se de där löpen på lördag igen.Men det är en match kvar, inget är klart.

På lördag strax innan klockan 15.00 vet vi om Norrköpings guldlöpsedel åter ska tapetsera stadens väggar eller om det blir Göteborg som får fira med guldpytt.

 

Hela allsvenska gulddramat går att följa i #ExpressenLive på SportExpressen.se där vi med start redan klockan 9.00 punktbevakar varenda minut av den allsvenska avslutningen.