Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljung tar över ÖSK - Sixten Boström petas

Per-Ola Ljung.

Tolv matcher – och inga segrar.

Nu agerar Örebro i botten av allsvenskan.

Huvudtränaren Sixten Boström petas och in kliver Per-Ola Ljung, som tidigare fick sparken från sitt uppdrag i Helsingborg.

- Vi behöver ny energi, säger Örebro SK:s vd Jan Karlsson till FotbollsExpressen.se.

Örebros katastrofala vårsäsong i allsvenskan får följder. Laget har inte vunnit en enda match hittills efter tolv omgångar och ligger med sina fyra poäng hopplöst sist i tabellen.

Då väljer Örebro att peta huvudansvarige Sixten Boström.
Per-Ola Ljung, som tidigare i veckan tvingades bort från Helsingborg, behövde inte gå arbetslös länge utan presenterades som Boströms ersättare på fredagen.

– Vi behöver få in ny energi och självklart en ny röst i omklädningsrummet i och med det tabelläget som vi har. Det har gått så många matcher nu utan någon vinst att en förändring måste till, säger Jan Karlsson.


Boström kommer vara kvar

Sixten Boström kommer dock att finnas kvar i föreningen.

– Vi sparkar inte honom. Han kommer inte vara kvar som huvudtränare men hur vi kommer gå vidare är ännu inte klart, fortsätter Jan Karlsson. 

Hur tog han emot beskedet?
- Han var samlad givetvis men tyckte det var tråkigt att inte längre ha kvar uppdraget som huvudtränare. Han lever med sitt jobb och förstår hur viktigt det är att vinna matcher. Men nu när det har gått som det har gått den sista tiden måste vi göra en förändring, säger Karlsson. 

Varför har det blivit så här?

- Ett ledarskap har ofta sin tid. I dagsläget har vi en ung, utvecklingsbar trupp och inte samma trupp som vi hade 2008 och 2009, då bestod laget av andra typer av spelare.

- Jag tycker Sixten har gjort ett oerhört bra jobb och utvecklat vårt spel med en attraktiv fotboll som har engagerat publiken. Han ska ha all cred för det han gjort, men vi behöver en förändring för att klara kontraktet för 2013.


"Tror det här är lösningen för oss"

Per-Ola Ljung gör sin första träning med Örebro på måndag då spelartruppen samlas från sin ledighet.

- Vi tror det här är lösningen för oss. Den känslan vi har av Per-Ola känns oerhört bra och nu ser vi framåt.
Roland Nilsson, tidigare i Malmö och FC Köpenhamn, meddelade för några dagar sedan att han tackade nej till ett erbjudande från Örebro.

- Vi har haft en del spår igång, det har varit en lång process och Roland har varit ett namn. Men vi har haft kontakt med flera andra också, säger Jan Karlsson.

Var Per-Ola Ljung ert förstaval?
- Ja.
Vad kan han bidra med?
- Med sin energi, röst och erfarenhet. Dessutom har han en vinnarmentalitet från Helsingborg som jag tror bidrar starkt till vår vändning efter EM-uppehållet.

Hur långt är kontraktet?
- Det är ett långsiktigt kontrakt. Hur lång tid det handlar om går jag inte in på, men det är inte bara över det här året.