Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linnér nära att säljas – lämnar allsvenskan

Oscar Linnér sträcker sig och räddar en nick i matchen mot Sirius den senaste säsongen. Nu är målvakten på väg till Tyskland.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Oscar Linnér är på väg att säljas till en klubb i Zweite Bundesliga - och åkte ner för läkarundersökningen under måndagskvällen, enligt uppgifter till SportExpressen.

Om allt går som planerat säljs AIK-målvakten inom kort - och då tar AIK in den danske målvakten Jacob Haugaard som ersättare.

Oscar Linnér har varit en av allsvenskans bästa målvakter under de senaste säsongerna och hans många nollor bidrog starkt till SM-guldet 2018. Han har varit ryktenas man under en längre tid och kopplats ihop med ett gäng klubbar, framför allt efter säsongen 2018. 

Reste till Tyskland i kväll 

Men en försäljning har inte varit nära - förrän nu. 

Enligt SportExpressens uppgifter reste Linnér till Tyskland under måndagskvällen. AIK är överens om övergångssumman med en klubb i Zweite Bundesliga och Linnér åkte ner för att genomgå läkarundersökningen hos klubben och om allt går som planerat också skriva på kontraktet med den tyska klubben. Allt talar för att en affär går igenom innan veckan är slut eller i början av nästa vecka. 

Tar in Haugaard som ersättare 

Därmed säljer AIK sin förstemålvakt inför säsongen 2020. Jakten på en ny målvakt är dock i princip redan över.  Danske Jacob Haugaard, som tidigare spelat i Stoke, provtränade med AIK en tid förra året. Om Linnérs övergång går igenom skriver Haugaard på kontraktet med AIK och blir därmed ”Gnagets” senaste värvning. 27-åringen har bland annat representerat FC Midtjylland, Wigan och Stoke under sin karriär och har bland annat 30 matcher i danska ligan, fem Premier League-matcher och fyra matcher i FA-cupen på sitt cv. 

Gjort en A-landskamp

Oscar Linnér gjorde sin debut i AIK-tröjan under 2015 och totalt har det blivit 81 matcher i den svartgula tröjan. 22-åringen har också gjort en A-landskamp för Sverige när han den 11 januari debuterade under Januariturnén i Doha, Qatar, när Sverige spelade 2-2 mot Island. 

SportExpressen har förgäves sökt AIK:s sportchef Björn Wesström för en kommentar.