Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oscar Linnér: "Fick ingen förklaring..."

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JOHANNA LUNDBERG
Foto: MAGNUS LILJEGREN

Oscar Linnér fick ett gult kort i den 78:e minuten av huvuddomaren Kaspar Sjöberg. 

Enligt Linnér var direktiven från domaren otydliga - vilket ledde till ett missförstånd.

– Jag fattade först inte vilket domslut han hade tagit, om det var inspark, frispark eller offside, säger Linnér efter matchen.

Sjöberg själv ville inte kommentera matchen i mixade zonen.

– Jag har inga kommentarer, säger Sjöberg innan han lämnade Friends arenas katakomber.

AIK tog en viktig seger hemma mot Örebro SK efter att Stefan Ishizaki skruvat in en frispark i den första halvleken. Men eftersnacket skulle komma att handla om en situation i den 78:e matchminuten när AIK väljer att genomföra ett byte där Sulejman Krpic skulle ersätta Eero Markkanen. 

Kort eftert att Krpic springer in på planen får Oscar Linnér gult kort av huvuddomaren Kaspar Sjöberg, vilket betyder att han är avstängd i nästa ligamatch mot IFK Göteborg. 

Enligt Linnér uppstod viss förvirring på planen då Sjöberg inte var tydlig i sina direktiv.

– Jag fattade först inte vilket domslut han hade tagit, om det var inspark, frispark eller offside. Jag kommer inte ens ihåg. Först trodde jag att jag skulle sparka bollen från straffområdeslinjen, för att domaren hade visat otydligt, eller så hade jag fokus på något annat. Sedan så visade han att jag skulle hålla i spelet, då gjorde jag det. Jag sprang bort och tog vatten med tanke på att vi gjorde ett byte då, säger Linnér och fortsätter:

– Sen kommer jag tillbaka till bollen, då visar domaren att jag ska köra. Sen när jag ska köra, då visar domaren att jag ska hålla i igen. Han höll upp armen. Då tänkte jag: "Hur ska du ha det?". Under vårt byte visade Kaspar Sjöberg att jag skulle backa bakåt, typ att bollen skulle flyttas bak några meter för jag visste inte att det var inspark. Domaren borde ha fattat att jag inte förstod. Sen började domaren peka på sin egen sko, sen visade han gult kort.

Vad sa domaren till dig?
– Jag fick ingen förklaring. Jag önskade att han kunde förklara, det var det minsta jag önskade men det stod han inte på sig att göra. Jag fattar att jag hade fått en utvisning om jag gått efter honom. 

Linnér: "Lite ledsen"

Linnér var lite tagen efter matchen och besviken över det gula kortet.

– Jag är lite ledsen nästan. Det är tråkigt att behöva vara det. Jag hoppas att domarna kan släppa det de verkar ha emot mig för jag har fått betala för det nu. Jag hoppas de tycker jag har fått tillräckligt med straff och att de kan se på mig som vilken annan målvakt som helst.

– Jag hoppas att de kan göra något åt det här gula kortet för jag gör inget fel. Jag hoppas det går att överklaga så jag kan spela matchen mot IFK Götborg. Det är en match jag har sett fram emot.

Huvuddomaren Kaspar Sjöberg ville inte ägna tid åt media efter matchen utan passerade mixade zonen med en kort kommentar innan han lämnade Friends arenas katabomer.

– Jag har inga kommentarer, säger Sjöberg.