Foto: JOHANNA LUNDBERGFoto: JOHANNA LUNDBERG
 Foto: JOHANNA LUNDBERG
Foto: MAGNUS LILJEGRENFoto: MAGNUS LILJEGREN
 Foto: MAGNUS LILJEGREN

Oscar Linnér: "Fick ingen förklaring..."

Publicerad

Oscar Linnér fick ett gult kort i den 78:e minuten av huvuddomaren Kaspar Sjöberg. 

Enligt Linnér var direktiven från domaren otydliga - vilket ledde till ett missförstånd.

– Jag fattade först inte vilket domslut han hade tagit, om det var inspark, frispark eller offside, säger Linnér efter matchen.

Sjöberg själv ville inte kommentera matchen i mixade zonen.

– Jag har inga kommentarer, säger Sjöberg innan han lämnade Friends arenas katakomber.

AIK tog en viktig seger hemma mot Örebro SK efter att Stefan Ishizaki skruvat in en frispark i den första halvleken. Men eftersnacket skulle komma att handla om en situation i den 78:e matchminuten när AIK väljer att genomföra ett byte där Sulejman Krpic skulle ersätta Eero Markkanen. 

Kort eftert att Krpic springer in på planen får Oscar Linnér gult kort av huvuddomaren Kaspar Sjöberg, vilket betyder att han är avstängd i nästa ligamatch mot IFK Göteborg. 

Enligt Linnér uppstod viss förvirring på planen då Sjöberg inte var tydlig i sina direktiv.

– Jag fattade först inte vilket domslut han hade tagit, om det var inspark, frispark eller offside. Jag kommer inte ens ihåg. Först trodde jag att jag skulle sparka bollen från straffområdeslinjen, för att domaren hade visat otydligt, eller så hade jag fokus på något annat. Sedan så visade han att jag skulle hålla i spelet, då gjorde jag det. Jag sprang bort och tog vatten med tanke på att vi gjorde ett byte då, säger Linnér och fortsätter:

– Sen kommer jag tillbaka till bollen, då visar domaren att jag ska köra. Sen när jag ska köra, då visar domaren att jag ska hålla i igen. Han höll upp armen. Då tänkte jag: "Hur ska du ha det?". Under vårt byte visade Kaspar Sjöberg att jag skulle backa bakåt, typ att bollen skulle flyttas bak några meter för jag visste inte att det var inspark. Domaren borde ha fattat att jag inte förstod. Sen började domaren peka på sin egen sko, sen visade han gult kort.

Vad sa domaren till dig?
– Jag fick ingen förklaring. Jag önskade att han kunde förklara, det var det minsta jag önskade men det stod han inte på sig att göra. Jag fattar att jag hade fått en utvisning om jag gått efter honom. 

Linnér: "Lite ledsen"

Linnér var lite tagen efter matchen och besviken över det gula kortet.

– Jag är lite ledsen nästan. Det är tråkigt att behöva vara det. Jag hoppas att domarna kan släppa det de verkar ha emot mig för jag har fått betala för det nu. Jag hoppas de tycker jag har fått tillräckligt med straff och att de kan se på mig som vilken annan målvakt som helst.

– Jag hoppas att de kan göra något åt det här gula kortet för jag gör inget fel. Jag hoppas det går att överklaga så jag kan spela matchen mot IFK Götborg. Det är en match jag har sett fram emot.

Huvuddomaren Kaspar Sjöberg ville inte ägna tid åt media efter matchen utan passerade mixade zonen med en kort kommentar innan han lämnade Friends arenas katabomer.

– Jag har inga kommentarer, säger Sjöberg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag