Hyllningen till Lill-Babs på Friends arena. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLHyllningen till Lill-Babs på Friends arena. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Hyllningen till Lill-Babs på Friends arena. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Kristin Kaspersen. Foto: ANN JONASSONKristin Kaspersen. Foto: ANN JONASSON
Kristin Kaspersen. Foto: ANN JONASSON
Malin Berghagen. Foto: Alex LjungdahlMalin Berghagen. Foto: Alex Ljungdahl
Malin Berghagen. Foto: Alex Ljungdahl

Lill-Babs hedrades inför derbyt på Friends arena

Publicerad

AIK vann med 2-0 mot Djurgården i dagens derby. Under matchen valde AIK att hylla Barbro "Lill-Babs" Svensson, som var ett stort fan av klubben.

”Så fantastiskt fint! Det värmer så otroligt mycket”, skriver dottern Kristin Kaspersen på Instagram. 

Den 5 mars lades Barbro "Lill-Babs" Svensson in på sjukhus efter att ha drabbats av akut hjärtsvikt. 

På sjukhuset upptäckte man att den folkkära artisten även drabbats av en elakartad cancer, och för knappt två veckor sedan somnade Lill-Babs in. Hon blev 80 år gammal.

”Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita”, skrev dottern Kristin Kaspersen på Instagram.

Hyllades av AIK-supportrarna

Lill-Babs var vid sidan av karriären en stor AIK-supporter. Vid söndagens derby valde Stockholmsklubben att hylla artisten med en stor bild och artistens musik spelandes från högtalarna inne på Friends arena.

Kristin Kaspersen fick en film från händelsen skickad till sig, och skriver nu på Instagram och tackar fansen för den fina hyllningen.

”AIK hyllar en riktig AIKare i derbyt mot Djurgården. Får filmen skickad till mig i Palma. Mamma sa alltid att ”Jag ska bli Djurgårdare dagen innan jag dör, ingen AIKare får ju dö” . Men du älskade alla mamma”, skriver Kaspersen.

Hon fortsätter:

”Så stolt över dig mamma. Att nu berört så många. Du är ju vår mamma, mormor och gammelmormor men också så mångas Barbro och Lill-Babs. Tack AIK för den hyllningen. Så fantastiskt fint! Det värmer så otroligt mycket. Såg ni vann också 2-0. Nu är mamma nöjd.”

https://www.instagram.com/p/BhmaswZlO_c/?taken-by=kaspersen
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag