Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lill-Babs hedrades inför derbyt på Friends arena

Hyllningen till Lill-Babs på Friends arena. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Kristin Kaspersen. Foto: ANN JONASSON
Malin Berghagen. Foto: Alex Ljungdahl

AIK vann med 2-0 mot Djurgården i dagens derby. Under matchen valde AIK att hylla Barbro "Lill-Babs" Svensson, som var ett stort fan av klubben.

”Så fantastiskt fint! Det värmer så otroligt mycket”, skriver dottern Kristin Kaspersen på Instagram. 

Den 5 mars lades Barbro "Lill-Babs" Svensson in på sjukhus efter att ha drabbats av akut hjärtsvikt. 

På sjukhuset upptäckte man att den folkkära artisten även drabbats av en elakartad cancer, och för knappt två veckor sedan somnade Lill-Babs in. Hon blev 80 år gammal.

”Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita”, skrev dottern Kristin Kaspersen på Instagram.

Hyllades av AIK-supportrarna

Lill-Babs var vid sidan av karriären en stor AIK-supporter. Vid söndagens derby valde Stockholmsklubben att hylla artisten med en stor bild och artistens musik spelandes från högtalarna inne på Friends arena.

Kristin Kaspersen fick en film från händelsen skickad till sig, och skriver nu på Instagram och tackar fansen för den fina hyllningen.

”AIK hyllar en riktig AIKare i derbyt mot Djurgården. Får filmen skickad till mig i Palma. Mamma sa alltid att ”Jag ska bli Djurgårdare dagen innan jag dör, ingen AIKare får ju dö” . Men du älskade alla mamma”, skriver Kaspersen.

Hon fortsätter:

”Så stolt över dig mamma. Att nu berört så många. Du är ju vår mamma, mormor och gammelmormor men också så mångas Barbro och Lill-Babs. Tack AIK för den hyllningen. Så fantastiskt fint! Det värmer så otroligt mycket. Såg ni vann också 2-0. Nu är mamma nöjd.”

https://www.instagram.com/p/BhmaswZlO_c/?taken-by=kaspersen

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!