Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Ligger du inte i topp i AIK så får du höra det”

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Oavgjort borta Elfsborg gör att AIK ligger fyra - med lika många matcher kvar av allsvenskan. Nu vill AIK kanalisera rätt energi inför avslutningen.

– Vi får inte hänga med i processen som pågår utanför väggarna på Karlberg, säger Rikard Norling.

AIK fick bara oavgjort borta mot Elfsborg i den förra omgången samtidigt som resten av konkurrenterna vann sina matcher.

Det betyder att AIK trillade ner på en fjärdeplats, och att Hammarby i skrivande stund ligger trea i tabellen på bättre målskillnad.

”Ligger du inte i topp i AIK - då får du höra det”

Rikard Norling trycker väldigt hårt på att AIK måste kanalisera rätt energi inför avslutningen, och inte låta sig påverkas av yttre omständigheter.

– Ligger du inte i topp i AIK så får du höra det som tränare och spelare. Det viktigaste är att vi kan sortera det och inse att det är så det fungerar. Vi får inte hänga med i den processen som pågår utanför väggarna på Karlberg. Det är en utav våra styrkor, vi har förmågan att kanalisera rätt saker ut i våra ben, säger han.

– Leder du serien, då pockar inte lika mycket negativitet på din uppmärksamhet. Är det så att du inte har de resultaten och att de andra Stockholmslagen gör det bra, då tenderar det att bli fler yttre faktorer som du behöver hantera. Det kanske också kräver ytterligare energi för att kanalisera det rätt. Det är väl det som man kan beskriva som arbetsro eller inte.

Norling: ”AIK andas som det andas”

Hur gör ni för att kraftsamla på bästa sätt?

– En kombination av allt. Vi måste se till att spelarna är i så bra form som möjligt, är pigga i benen och att man träffar rätt i en taktisk idé. Jag måste ta ut rätt lag och vi måste träna rätt under veckan. Det är massvis med faktorer som gör helheten.

Tror ni fortfarande att ni kan gå hela vägen?

– Det var det jag gav uttryck för efter derbyt mot Hammarby. Det beror på hur du ser på det. Vi i AIK kan skapa rätt approach till det och det är lite lättare sagt än gjort. AIK andas som det andas, det kräver väldigt mycket insatser från många AIK:are där ute för att få den här energin i mål. Samtidigt vet jag att allt hänger ihop med resultat och prestation. Det börjar från oss men det är en intressant utmaning för alla AIK:are, att bidra med rätt sorts energi.