Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lewicki gjorde comeback – spelade 60 minuter i U21

Efter fyra månaders frånvaro gjorde Oscar Lewicki comeback i dagens u21 match mot Mjällby.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lewicki har varit tillbaka i full träning sedan en tid tillbaka.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

I dag gjorde Oscar Lewicki comeback i den himmelsblå tröjan efter en lång tids skadefrånvaro – när MFF besegrade Mjällby med 4-0 på bortaplan i u21-allsvenskan. 

– Det såg jättefint och bra ut, sa MFFs u21-tränare Jeffrey Aubynn efter matchen. 

Malmö FF ställde upp med en stark elva med många a-lagsspelare i dagens u21-match borta mot Mjällby. Det största utropstecknet var att Oscar Lewicki var tillbaka i matchspel för första gången sedan december. 

Tanken var att han bara skulle spela en halvlek – men det blev mer än så. 

– Det var bara roligt, tanken var egentligen 45 men han kände sig så pass fräsch och bra så vi gav honom ytterligare 15 minuter så det var kanon, säger u21-tränaren Jeffrey Aubynn. 

Spelade både innermitt och mittback

Han började matchen som sittande innermittfältare men gick i andra halvlek ner som mittback efter att Josef Al Imam hade blivit utvisad i slutet av första. Aubynn tyckte att Lewicki visade god form och inställning i återkomsten.  

– Det var en fin övergång absolut, Oscar (Lewicki) är ju så pass klok och smart, och lättränad så det såg jättefint och bra ut, säger han. 

Kommer han snart vara redo för allsvenskan? 

– Det hoppas vi, han är på god väg, absolut, säger Jeffrey Aubynn.

Flera a-lagsspelare fick speltid

Även Ola Toivonen fick fler minuter i benen och andra erfarna a-lagsspelare som Beijmo, Nanasi och Abubakari var med i Malmös 4-0 seger. Aubynn var mycket nöjd över deras insatser. 

– Attityden hos de här erfarna och etablerade spelarna är ”spot on”, så en stor eloge ska de ha, säger han. 

– Det står 2-0 när vi går in i andra halvlek med en man kort och hur vi tar oss an andra halvlek är det jag är mest imponerad över. Framför allt arbetsmoralen men också att vi inte blir för låga mot dem, och så gör vi också två mål med en man mindre. 

Var borta stora delar av förra säsongen

Hela fjolåret var kantat av skador för Lewicki. Han var borta under hela våren och kom tillbaka efter sommaruppehållet – men åkte snabbt på en ny skada i knäet i augusti. Då blev han borta i två månader – och i allsvenskans sista omgång slog han upp denna skada igen.

Sedan dess har han varit borta från matchspel men började i mars träna för fullt med MFF. Då öppnade han upp för möjligheten att spela i premiären. Så blev inte fallet – comebacken kom i stället i dag.  


Matchfakta: Mjällby AIF U21 – Malmö FF U21 0-4

Målskyttar Malmö FF: Abubakari 2x, Toivonen, Mujanic. 


Startelva Malmö FF: 


Ismael Diawara – Felix Beijmo, Matej Chalus, Josef Al Imam, Samuel Adrian – Oscar Lewicki, Hugo Larsson, Sebastian Nanasi – Ola Toivonen, Malik Abubakari, Patriot Sejdiu.


Startelva Mjällby:


Noel Törnqvist, Josip Filipovic, Magnus Wørts, Enock Kofi Adu, Herman Johansson, Erik Olofsson, Alexander Hansson, Chibuike Silas Nwankwo, Argjend Miftari, Andreas Blomqvist, Taylor Silverholt.

Tv: Oscar Lewicki: ”Det är lite äckligt”