Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Levi låg bakom allt i Norrköpings seger

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var Jonathan Levis kväll på Varberg Energi Arena. 

Anfallaren gjorde tre mål när hans IFK Norrköping besegrade ett Varberg som glider allt närmare negativt kval.

– Det är jag och Cristiano Ronaldo som hoppar så högt, säger Levi om sitt nickmål i Dplay.

Det första var en frispark som styrdes in via muren.

Det andra en nick på ett perfekt inlägg. 

Det tredje och sista ett oerhört elegant avslut med vänsterfoten i höjd med krysset. 

Jonathan Levi hade stor show på Varberg Energi Arena när hans IFK Norrköping tog en enkel och kontrollerad seger mot Varbergs Bois. 

”Det är jag och Ronaldo”

Levi inledde målskyttet i den 25:e minuten när han från långt håll drog en frispark som via muren styrdes i mål otagbart för August Strömberg – mindre än tio minuter senare var Levi påpasslig på nytt när han nådde högst på ett mycket fint inlägg signerat Isak Bergmann Johannesson. 

Kvällens tredje och snyggaste mål kom i den 71:a minuten när Levi, fint framspelad av Alexander Fransson, på ett mycket elegant sätt skruvade in bollen i det bortre hörnet via stolpen.

”Ska ha med mig bollen hem”

En glad och nöjd tremålsskytt sa följande till Dplay i halvtid:

– Det är inte världens sexigaste fotbollsmatch, men jag är imponerad av mina lagkamrater och hur vi anpassar oss efter förutsättningarna. Det är inte många nickmål jag har gjort, men det verkar vara jag och Cristiano Ronaldo som hoppar så högt, sa Jonathan Levi och skrattade.

Om möjligt var Levi ännu gladare efter matchen. 

– Första halvlek är det lite svårt, det studsar och har sig, men i andra kommer jag in i det mer och mer ju längre tiden gick. Tredje målet är jag mest glad över, säger Levi och fortsätter: 

– Matchbollen försöker de smyga undan, men den ska jag ha med mig hem, säger tremålsskytten och ler brett. 

Varbergs Gustaf Norlin: 

– Vår insats är väldigt upp och ner – i första hamnar vi lite lågt och börjar andra väldigt inspirerande, men vi har problem med att få in bollen i sista tredjedelen. Det är lite taskig timing just nu.