Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lennart Forsberg är död: ”Evig legendar”

Tre generationer Forsberg: Lennart, Emil och LeifFoto: HÅKAN HUMLA / SUNDSVALLS TIDNING
Emil och Leif Forsberg – ”Mini-Foppa” och ”Lill-Foppa”
Emil Forsberg i landslagetFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Gif Sundsvall har sorg. 

Lennart ”Foppa” Forsberg – farfar till landslagsstjärnan Emil Forsberg – gick bort hastigt förra veckan. 

– Vi var 17 år alla tre när vi debuterade i Giffarna, det tyckte han var så kul, säger sonen Leif Forsberg. 

Lennart Forsberg debuterade för Gif Sundsvall 1945, vid 17 års ålder. ”Foppa” gick sedan vidare till Djurgården där han svarade för 14 mål på 28 framträdanden. 

Nu har den tidigare vänsterinnern gått bort. Sonen Leif Forsberg, även han en legendar i Gif Sundsvall-sammanhang, berättar att hans pappa gick bort förra veckan vid 92 års ålder. 

Leif ”Lill-Foppa” Forsberg, med flest A-lagsmatcher i Giffarnas historia, säger att det gick fort och att familjen inte hann ta ett riktigt farväl. 

– Nej, inte så. Han dog knall och fall. Min mor gick bort strax före midsommar, och nu dog pappa då. Jag hann inte ens sätta ner mamma, de åker ner samtidigt nu, berättar Leif Forsberg. 

Emil Forsberg, Leifs son, inledde sin karriär i Gif Sundsvall och debuterade även han vid 17 års ålder. 

– Vi hade samma debut. Vi var 17 år alla tre när vi debuterade i Giffarna, det tyckte han var så kul, säger Leif Forsberg. 

Lennart Forsberg är död – hyllas av Gif Sundsvall

Emil, eller ”Mini-Foppa”, lämnade som bekant Gif Sundsvall för Malmö FF, där han vann två allsvenska titlar, och gick därefter vidare till Bundesliga-laget RB Leipzig. 28-åringen har också spelat en viktig roll i det svenska landslaget de senaste åren. 

Gif Sundsvall hyllar nu Lennart Forsberg i inlägg på sociala medier. 

”Lennart Forsberg – en evig Gif-legendar. Lennart ”Foppa”  Forsberg debuterade i Gif Sundsvall 1945 vid 17 års ålder. Under 50-talet blev Forsberg, främst genom sin teknik och sitt sinne för mål, den stora stjärnan i Gif Sundsvall och hjälpte laget till flera fina framgångar”, skriver klubben och avslutar:

”Lennart Forsberg har lämnat ett oförglömligt avtryck hos Gif Sundsvall och klubbens tankar går till hans anhöriga”. 

https://www.facebook.com/gifsundsvall/photos/a.10157576673629947/10159115979059947/