Leeds ger sig in i jakten på Backman

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Jan Wiriden

Här är klubben som vill värva AIK:s mittbacksstjärna Niklas Backman.
Klassiska Leeds i The Championship är ute efter försvararen - men en övergång verkar inte aktuell förrän i sommar.

- Vi ligger inte för förhandling med någon klubb angående Niklas, säger AIK:s scoutingchef Björn Wesström.

Det var för knappt en vecka sedan som det kom rapporter i serbisk media om att klassiska Röda Stjärnan ville värva AIK:s mittback Niklas Backman. Klubben hörde också av sig till AIK med ett lånebud, men någon affär blev det inte då både spelaren och klubben tackade nej till en övergång.

"Ligger inte i förhandling"

Enligt engelska uppgifter till SportExpressen.se är den klassiska klubben Leeds nu också intresserat av att värva Backman, och har anmält sitt intresse.
Ska en övergång bli av gäller det dock att klubben skyndar sig.

Övergångsfönstret i England stänger den 1 februari och Leeds måste alltså komma med ett bud inom kort för att en affär ska bli av. AIK meddelar också samtidigt att man inte ligger i förhandling med någon klubb angående Niklas Backman, så om det ska bli någon affär verkar den i så fall bli till sommaren.

- Vi ligger inte för förhandling med någon klubb angående Niklas. Det har kommit ett konkret bud och det var från Röda Stjärnan, men det blev inget, säger scoutingchefen Björn Wesström

Bud från Röda stjärnan

Men du har också hört om Leeds intresse för Niklas Backman?

- Det blir konstigt om jag ska kommentera rykten om klubbar och så vidare. Det finns säkert klubbar som har representanter på plats på landskamper och som scoutar spelare, men det enda bud vi har fått är från Röda Stjärnan.

SportExpressen.se har förgäves sökt Niklas Backman för en kommentar.