Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Larsson tvåmålsskytt – fick sedan rött kort

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More

Jordan Larsson hade en händelserik eftermiddag. 

Först nätade han två gånger om mot Falkenberg innan blev han utvisad - för att han spelade bort bollen efter avblåsning. 

Trots det kunde Norrköping vinna med 4-3 efter en kaosartad avslutning. 

IFK Norrköping har inte fått en strålande start på allsvenskan. Efter tre spelade matcher står fjolårets tvåa på blott två poäng. 

Så i hemmamatchen mot Falkenberg krävdes en seger för att krismolnen inte skulle hopa sig över Östgötaporten. 

Jordan Larsson blev tvåmålsskytt - och utvisad

De hade problem inledningsvis mot nykomlingen Falkenberg. Kalle Holmberg gav Norrköping ledningen, men hallänningarna tvingade fram ett kvitteringsmål kort därefter. 

Sen tog Jordan Larsson över showen. Innan den första halvleken var över hade han vackert placerat in 2-1 för Norrköping och i den andra halvleken gjorde han sitt andra mål för dagen som innebar 3-2. 

Men matchen fick ett snöpligt slöt för anfallsstjärnan. 

Larsson, som redan hade ett gult kort, drog på sig en frispark och efter domarens avblåsning slog han bollen mot Falkenbergs mål. 

Domaren visade ingen pardon. Ostskiva nummer två i räkningen visades upp och han blev utvisad. Larsson såg helt oförstående ut till domarens bedömning, men vankade sedan av planen. 

Kasper Larsen frälste Norrköping

Efter utvisningen sjönk Norrköping djupare ner i plan och tillät Falkenberg att ha boll. Det gav utdelning för bortlaget. Sent, sent skickade FFF vackert in 3-3 och den så hett eftertraktade segern för Peking såg ut att vara förlorad. 

Men icke. 

I matchens döende sekunder fick Norrköping frispark, Kasper Larsen klev fram och skallade in avgörande 4-3. 

- Det var inte en bra match av oss. Vi var inte bra. Men det var jätteviktigt att få första trepoängaren, det är en styrka att vi klarar att av att ta tre poäng efter allt som hände i dag, säger Larsen till C More. 

Förutom att Norrköping får klara sig utan Jordan Larsson i nästa match så ser de dessutom ut att tvingas vila Christoffer Nyman. Hemvändaren tvingades byta på grund av skada mot Helsingborg redan efter 38 minuters spel. I matchen mot Falkenberg gick han av redan efter 20 minuter. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!