Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lars Olden Larsen lämnar Ryssland - klar för BK Häcken

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lars Olden Larsen, 23, lämnar Ryssland efter endast en och en halv månad. 

 23-åringen är klar för en flytt till allsvenskan och BK Häcken. 

– Jag har pratat med Per-Mathias (Högmo) och vi hade ett väldigt bra samtal om lagets planer för i år. Jag har hört mycket gott om klubben och är glad över att vara här, säger Olden Larsen till BK Häckens hemsida. 

Efter två fina säsonger i Mjöndalen valde den yttern Lars Olden Larsen att lämna norsk fotboll. I början av februari skrev han på ett tre och ett halvt år långt kontrakt med den ryska klubben Nizhny Novgorod. 

Men bläcket på kontraktet han knappt torka innan världen vändes upp och ner. 

Den 24 februari gick ryska styrkor in i Ukraina. Samtidigt som miljontalsmänniskor i Ukraina flyr sina hem har kriget lett till sanktioner mot ryska företag och idrottsklubbar.  

I början av mars meddelade Fifa att utländska spelare har rätt att pausa sina nuvarande avtal och lämna den ryska ligan för spel i andra klubbar fram till och med den 30 juni - något som Olden Larsen valt att göra. 

Klar för BK Häcken

Nu går flyttlasset till Sverige och Göteborg och 23-åringen är överens med allsvenska BK Häcken om ett avtal fram till sommaren. 

– Det var en pojkdröm att få komma utomlands och därför blev det extra tråkigt med att situationen i Ryssland blev som den blev. Jag är samtidigt tacksam över att få chansen i BK Häcken och att Nizjnij Novgorod varit hjälpsamma i hela processen, säger Olden Larsen i samband med att han presenterades av BK Häcken. 

Häckens sportchef Martin Ericsson: 

– Lars är en offensivt skicklig spelare som kan husera på båda kanterna samt centralt på mittfältet. Han är kvick och har en bra fot som ligger bakom många poäng. Han har under vintern kontinuerligt spelat matcher i den ryska ligan, och kommer i god matchform till oss, säger sportchef Martin Ericsson om BK Häckens senaste nyförvärv.