Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Lär inte ha upplevt ett större intresse”

Kristoffer Olsson lär försvinna från AIK efter SM-guldet.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Kalle Holmberg och David Moberg-Karlsson ser ut att dra från IFK Norrköping i vinterfönstret.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Allsvenskan är färdigspelad och silly season-säsongen är i full gång. 

Vilka stannar och vilka säljs från Sverige? 

Här är spelarna som kan bli de största affärerna från allsvenskan, enligt SportExpressens expert Daniel Kristoffersson.

SPELARNA SOM KAN LÄMNA ALLSVENSKAN I VINTER 

1. Kristoffer Olsson, AIK 

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Position: Mittfältare 

Startade för Sverige mot Ryssland och har höjt sitt marknadsvärde ytterligare. Lag från Italien, Ryssland, Tyskland och England rycker i AIK:s guldklimp. Lär säljas i vinter. 

2. Aliou Badji, Djurgården

Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Position: Anfallare 

Har ryktats såväl till turkiska Galatasaray som franska Rennes. Djurgården har knappt upplevt ett större intresse för en spelare de senaste åren. Lär säljas inom kort. 

3. Paulinho, BK Häcken 

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Position: Anfallare 

Skyttekungar brukar säljas och Paulinho lär inte bli något undantag. Frågan är om brassen går samma väg som John Owoeri gjorde när han lämnade BK Häcken. Att dra österut för att casha in lär vara ett hett alternativ för brassen. 

 

LÄS MER: Framtiden osäker för Mikael Lustig - AIK intresserade 

 

4. David Moberg-Karlsson, IFK Norrköping 

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Position: Anfallare 

Har bud på sig från Sparta Prag där upp emot 15 miljoner kronor ligger på bordet just nu. Förhandlingar pågår och det bör nog lösa sig om någon vecka. Allt annat skulle förvåna. 

5. Hosam Aeish, Östersunds FK 

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Position: Anfallare/mittfältare 

Succén i ÖFK har gett eko och han har intresse på sig från flera håll. Fortfarande ung och det är knappast så att ÖFK kan stå emot om det kommer ett bra bud. Kontraktet går ut efter säsongen 2020. 

6. Kalle Holmberg, IFK Norrköping

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Position: Anfallare 

Fick fart på målskyttet till slut och ha inte gjort någon hemlighet av att han vill utomlands och testa sin förmåga i en större liga än allsvenskan. Nio mål och sex framspelningar bör göra så han får chansen. "Totte" Nyman lär vara på väg hem också så "Peking" lär inte stå i vägen. 

 

LÄS MER: Hyllningen: ”Om någon tvekar, kolla bara på Lindelöf nu” 

 

7. Jack Lahne, Brommapojkarna 

Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Position: Anfallare 

Prislappen för 17-åringen ligger på omkring 15 miljoner kronor och målet mot AFC Eskilstuna i kvalet lär ha stärkt aktierna för Lahne hos de utländska klubbarna. Här gäller det att anfallaren väljer rätt för sin utvecklings skull.

8. Daniel Sundgren, AIK 

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Position: Ytterback 

Har gjort en fin säsong med AIK med SM-guld som krönte säsongen 2018. AIK har bra backup på högerbacken och vill Sundgren i väg så lär AIK släppa honom relativt billigt. 

9. Franz Brorsson, Malmö FF

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Position: Mittback   

Har varit på väg bort från MFF i de senaste fönstren. FC Rostov lade bud på mittbacken, men övergången gick i stöpet. Bör få sin flytt nu i vinter. Kontraktet går ut 2020. 

10. Neto Borges, Hammarby  

Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Position: Ytter 

Hans agenter har varit i Brighton för att diskutera en övergång men tveksamt om den blir av. Har intresse på sig från CSKA Sofia också, men Bajen vill helst inte sälja i vinterfönstret. Hammarby vill också ha bra betalt. Omkring 20 miljoner kronor för brassen.