Laorent Shabani lämnar Sirius – klubben överens med IFK Norrköping

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Här är spelaren som förstärker IFK Norrköping.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Sirius och ”Peking” nu överens om en övergång för Laorent Shabani, 22.

Klarar Shabani läkarundersökningen presenteras han inom den närmsta veckan.

Laorent Shabani har ryktats bort från Sirius under de senaste veckorna. 22-åringen har ett utgående kontrakt med Uppsalaklubben och Aftonbladet rapporterade i juni att han varit och besökt klubben. För UNT har Shabani medgett att det funnits ett visst intresse.

– Jag vet att det finns starka intressen men jag försöker fokusera på nuet. Vi får se var det leder, men jag är öppen för att stanna också, säger Shabani till UNT.

Efter att Jean Carlos de Brito ådragit sig en korsbandsskada identifierade Norrköping snabbt Shabani som ett huvudspår, och klubbarna har under de senaste veckorna fört samtal om en affär.

Klubbarna överens

Nu är klubbarna slutligen helt överens, enligt uppgifter till SportExpressen. 

Spelaren är också överens med Norrköping som sitt personliga kontrakt. Det som återstår nu för spelaren är att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen och klarar han den och om inget oförutsett inträffar, förväntas Shabani presenteras av Norrköping i nästa vecka. Även podcasten Fans Corner har rapporterat om affären. Shabani har startat elva matcher för Sirius den här säsongen och gjort ett mål och en assist. Totalt har det blivit 68 matcher för klubben, tre mål och nio framspelningar.

Norrköping kommer att förstärka truppen ytterligare kommande veckor. SportExpressen avslöjade i juni att Gif Sundsvalls Anton Eriksson var på väg till klubben och att man lagt ett bud. Där har parterna kommit överens om en affär och även han kommer bli ny Peking-spelare inom de närmaste veckorna.