Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsstjärnan på Djurgårdens träning

Foto: Anel Avdic.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Viktor Claesson skadade knät i juni - men närmar sig nu en comeback.

På onsdagen syntes Claesson på Djurgårdens träningsanläggning där han på egen hand rehabiliterade. Mittfältaren vill dock inte spekulera om EM-spel i sommar.

– Det är bra att ha det som en morot, men vi får se, säger han.

Viktor Claesson skadade knät i Sveriges bortamöte i EM-kvalet mot Spanien i juni. Kort efter skadan kommunicerade Krasnodar att svensken skulle bli borta i minst sex månader. Sedan dess har mittfältaren ägnat tiden åt att rehabilitera knät.

Den 10:e december kunde SportExpressen berätta att Viktor Claessons rehabilitering från knäskadan gått bättre än väntat och att han redan då kunde springa obehindrat och börjat jogga.

– Jag vet bara att de var väldigt nöjda med rehabiliteringen här i Stockholm, sa landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren till SportExpressen då.

”Det går framåt hela tiden”

Claesson har varit hemma i Stockholm över jul- och nyår där han följt ett träningsprogram under tiden som Krasnodar haft uppehåll.

På onsdagen premiärtränade Djurgårdens herrlag på Kaknäs. Några timmar efter att  Djurgårdsspelarna avslutat träningspasset dök Viktor Claesson upp på Kaknäs för att jogga. SportExpressen fick en kort pratstund med landslagsmittfältaren.

– Det går framåt hela tiden, det ger energi. Jag har rehabiliterat hemma i Stockholm över jul- och nyår. Vi har uppehåll med Krasnodar men drar i gång igen på söndag, då ska jag tillbaka, säger han.

Hur känns det i kroppen?

– Det är som att börja lära sig springa igen, men man lär sig snabbt och det går snabbt framåt vilket är skoj framför allt de sista veckorna. I början är det segt när man hoppar runt på kryckor och kör lätta övningar, men nu går det lite snabbare.

Hur mycket tränar du?

– Jag har ett eget program nu som jag följer, sedan har jag kört på Sophiahemmet i Stockholm. Det är löpträning med ganska lågt tempo, så att man vänjer knät vid att springa, sedan kör jag andra styrkeövningar för knät.

Claesson:”Vill inte spekulera”

Hur har skadeperioden varit?

– Jag tycker att jag hållit det positivt hela tiden. Det är klart att det var tungt i början när jag insåg hur mycket jag skulle missa, framför allt med tanke på den formen jag hade då. Men efter det så måste man vända på det och börja se möjligheter. Jag har satt upp tävlingar i rehaben vilket har gått bra. 

– Det har inte varit några bakslag, snarare lite bättre hela tiden. Det är skönt. Jag har haft jättebra uppbackning från Krasnodar och landslaget. Jag kunde inte önskat mig bättre hjälpmedel, det är bara upp till mig att göra det.

När är planen att du ska spela fotboll igen?

– Det är svårt att säga. Man får ta det vecka för vecka och sätta upp mål. Jag hoppas vara tillbaka innan säsongen är slut i maj, men vi får se. Jag vet inte själv, det är svårt att spekulera.

Tror du på EM-spel?

– Jag vill inte spekulera om det kommer gå eller inte. Det är bra att ha det som en morot när jag springer här ute varv efter varv och att det faktiskt kan göra skillnad om jag är med i EM eller inte. Men vi får se. Jag jobbar på så får vi se.

Vad är det för skada exakt?

– Vi kan gå in på det i en längre intervju, men det är en liten renovering i knät haha.