Östersunds landslagsspelare Ken Sema. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNÖstersunds landslagsspelare Ken Sema. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Östersunds landslagsspelare Ken Sema. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Östersunds Sotirios Papagiannopoulus och ordförande Daniel Kindberg efter fotbollsmatchen i Europa League mellan Hertha Berlin och Östersund. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNÖstersunds Sotirios Papagiannopoulus och ordförande Daniel Kindberg efter fotbollsmatchen i Europa League mellan Hertha Berlin och Östersund. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Östersunds Sotirios Papagiannopoulus och ordförande Daniel Kindberg efter fotbollsmatchen i Europa League mellan Hertha Berlin och Östersund. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ken Sema: ”Kom som en chock...”

Publicerad

Tillslaget mot Daniel Kindberg skakar om Östersunds FK.

När SportExpressen når lagets stjärna Ken Sema reagerar han med bestörtning över uppgifterna kring den razzia som har genomförts på Kindbergs kontor. 

– Det kom som en chock, säger landslagsspelaren.

Under tisdagen genomsökte polisen Östersund FK:s ordförande Daniel Kindbergs arbetsrum och tog hans dator i beslag. Det berättade Östersundshems styrelseordförande Tord Andnor i ett pressmeddelande under tisdagen.

Samtidigt står det nu klart att polisen även har besökt Östersunds fotbollsklubb för att beslagta eventuella datorer kopplade till Kindberg. 

– Ekobrottsmyndigheten har varit här hos oss också. De frågade om Daniel har någon dator här på kansliet, men det har han inte. De var inte intresserade av något annat än att fråga om det fanns någon dator, så de åkte härifrån. De verkade inte vara intresserade av fotbollsklubben, säger ÖFK:s presschef Patrick Sjöö.

Klubbens kanslichef Lasse Landin var på plats när Ekobrottsmyndigheten dök upp och pratade kort med dem. 

– Det var ett snabbt samtal. De frågade om Daniel är anställd här, vilket han inte är, och om han har en dator här. Det har han aldrig haft. Vad det än är så har det ingenting med fotbollsklubben att göra, säger Landin.

Sema: ”Hade inte en aning”

På onsdag spelar Östersund borta mot Kalmar. Truppen genomförde en träning på tisdagseftermiddagen, men hade inför denna inte fått någon information om situationen.  

När SportExpressen talade med Ken Sema inför eftermiddagsträning hade han inte nåtts av informationen om polisens razzia:

– Oj, jag hade inte en aning om detta. Det kom som en chock.

Även Saman Ghoddos var ovetandes om tisdagens razzia när SportExpressen pratade med honom på telefon.

– Oj då, säger han.

Hur ser du på uppgifterna?

– Jag är inte så inkopplad i vad Kindberg gör utanför Östersund. Jag vet bara att han är en businessman. Oss spelare berör det faktiskt ingenting. Jag tror inte ens det behövs ett möte för information kommer att komma när det kommer, säger Ghoddos.

Han får medhåll av lagkamraten Sotirios Papagiannopoulos.

– För oss spelare finns det ingenting att kommentera, det är ingenting vi bryr oss om. Vi ska fortsätta träna och har en viktig match i morgon. Det är ingenting som spelar någon roll.

Det påverkar inte er?

– Absolut inte, det har inte hänt någonting med Östersunds fotbollsklubb och då är det ingen idé att ta upp det. Vi ska fokusera på att spela fotboll, det är vårt jobb.

Sjöö: ”Vi vet ingenting”

Patrick Sjöö säger att han inte har någon mer information i nuläget, och att man från klubbens sida ännu inte varit i kontakt med Kindberg.

– Vi vet ingenting, mer än det som stått i tidningen. Vi vet inte om Daniel är hos polisen för att han är misstänkt för någonting eller om han är där för att höras om någon annan person, säger han.

Hur har spelarna tagit emot den här nyheten?

– Jag vet inte hur spelarna har tagit emot det här, för de var här och åt frukost vid nio, sen åkte de hem. De kommer tillbaka hit vid tre för att träna. Vi vill ju också ha information... vad är det som har hänt? Är klubben indragen på något sätt?

Uppgifter: Kindberg anhållen

Utöver tillslaget på Kindbergs kontor har en man från Västernorrland, som har företagskopplingar till Kindberg, häktats misstänkt för grovt bedrägeri samt grovt bokföringsbrott. 

Niklas Jeppsson, kammaråklagare Ekobrottsmyndigheten i Umeå, bekräftar att två ytterligare personer har anhållits i dag, men koppling till samma ärende.

– Det här har koppling till ett annat ärende där en person sitter häktad, som Ångermanlands tingsrätt har hand om. Han är häktad för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott. Det här är samma ärende. Han häktades i fredags, säger Niklas Jeppsson, kammaråklagare Ekobrottsmyndigheten i Umeå.

Enligt uppgifter till Östersundsposten är Daniel Kindberg en av de två personer som har anhållits.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag