Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsmeriterad måltjuv till Östersund

Foto: JON SUPER / AP

Här är spelaren som blir Östersunds nästa nyförvärv. 

Enligt uppgifter till SportExpressen är nu mittfältaren Blair Turgott, 25, överens med klubben om ett kontrakt - och reser till Sverige i nästa vecka för att presenteras officiellt av ÖFK. 

Det var för en knappt månad sedan som SportExpressen kunde avslöja att Östersund var ute efter förre AIK-talangen Nebiyou Perry från FC Köln och Maidstone Uniteds ytter Blair Turgott.  

Perry skrev på för ÖFK i början av veckan då han också presenterades officiellt. Nu är även Blair Turgott överens med Östersund om ett kontrakt. 

Har tillhört West Ham

Turgott har tillhört Maidstone United i den engelska femteligan där han svarat för 17 mål på 43 matcher sedan i fjol, och har under sin karriär representerat bland annat West Ham, Bradford och Coventry. Han har haft en brokig karriär då han representerat tolv olika klubbar sedan 2012.

Han har även gjort flera ungdomslandskamper för England från U16-landslaget upp till U19-landslaget. 

Landar i början av nästa vecka 

Enligt SportExpressens uppgifter är planen att Turgott ska landa i Östersund i början av nästa vecka för att sedan presenteras officiellt. Händer inget oförutsett blir alltså Turgott ytterligare ett engelskt tillskott i klubben.