Landslagsback kan ersätta guldhjälten

Foto: BILDBYRÅN
Foto: LAURENT GILLIERON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Här är spelaren som kan ersätta Robin Jansson i AIK. 

Enligt uppgifter till SportExpressen är NAC Bredas estniske landslagsback Karol Mets ett av namnen som AIK tittar på som ersättare om guldhjälten skulle försvinna.

Det var i dag som AIK meddelade att guldhjälten Robin Jansson har fått tillåtelse att besöka en klubb för en eventuell övergång. Går allt som planerat gör mittbacken också klart med Orlando City i dagarna. Även om inget är påskrivet eller helt klart talar alltså allt för att AIK kommer att behöva ersätta succéförsvararen inom kort. 

Jansson nära Orlando City 

AIK:s sportchef Björn Wesström sa också under gårdagen att AIK tittar på ersättare om Jansson skulle försvinna. 

- Det gör vi alltid, vi är beredda om det kan hända saker. Men vi har sagt att så som truppsituationen är nu så är det en spelare ut, en spelare in, säger han. 


Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Och enligt SportExpressens uppgifter jobbar AIK på att ta in Estlands landslagsförsvarare Karol Mets från NAC Breda om Jansson skulle bli klar för Orlando. 

Inget är klart eller påskrivet med Mets heller, men förhandlingar pågår. AIK har också ett par andra spår som de jobbar för där den 25-årige vänsterfotade mittbacken är ett av de hetaste. 25-åringen var ordinarie i NAC Breda fram till den 2 februari i år. Sedan dess har han suttit på bänken i två matcher och var inte med i truppen i 4-2-förlusten mot Vitesse helgen som gick. Enligt uppgifter i Holland beror det på att han lämnat in en begäran om att få lämna klubben. 

Mest har gjort 51 A-landskamper för Estland och sammanlagt spelat 42 matcher i holländska Eredivise för NAC Breda, dit han värvades från Viking Stavanger sommaren 2017.