Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lånar ut mittfältare till klubb i superettan

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Marcus Hansson lämnar Djurgården. 

Enligt SportExpressens uppgifter lånas han ut till IK Frej i superettan - en övergång som väntas bli officiell under morgondagen. 

Förre Gefle-spelaren Marcus Hansson handplockades till Djurgården från Tromsö vintern 2016 av dåvarande tränaren Pelle Olsson. Han skrev då på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019. 

Men sedan Pelle Olsson fick sparken efter att Djurgården haft en tung vårsäsong samma år har Hansson haft svårt att ta en ordinarie plats i laget. 

Pelle Olsson värvade Hansson 

Han har tidigare varit aktuell för GIF Sundsvall och flera andra klubbar i Sverige. Bland annat ville Halmstad BK låna in Hansson i början av förra året. Men den här säsongen kommer spelaren i stället att lånas ut till IK Frej, enligt vad SportExpressen erfar. 

Klubbarna är överens om en utlåning och övergången från Djurgården till Frej väntas bli officiell under torsdagen. 

Marcus Hansson lånas ut till Frej 

27-årige Hansson har totalt gjort 181 matcher i allsvenskan varav 30 för Djurgården. Han har dessutom spelat en U21-landskamp för Sverige och spelat 25 matcher i norska Tippeligan, som numera heter Eliteserien. Hansson kan spela både mittback och defensiv mittfältare. Frej siktar mot övre halvan av superettan kommande säsong och har numera Robert Björknesjö som tränare. Han har tidigare varit tränare i Brommapojkarna och lämnade senast tjänsten som sportchef i klubben. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!