Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar: "Vi behöver göra en förändring"

Rikard Norling och Nebojsa Novakovic
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Bartosz Grzelak
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Nebojša Novaković lämnar rollen som assisterande tränare för AIK.

Klubben väljer att ersätta tränarprofilen med Superettan-tränaren Bartosz Grzelak. 

– Under tiden som jag varit borta från AIK känner jag att vi utvecklats åt olika håll, säger AIK:s huvudtränare Rikard Norling.

Nebojša Novaković får inte längre fortsatt förtroende som assisterande tränare i AIK. Det står nu klart att Novaković lämnar herrlaget för en ny roll i klubben. 

Med omedelbar verkan kommer han att vara ansvarig för utvecklingen och den individuella träningen för klubben U16- och U19-spelare. 

– Under våren har en arbetssituation växt fram på Karlberg som vi under det nuvarande speluppehållet valt att förändra. Vi gör nu justeringar på ett sätt som gör att både tränare, lag, spelare och spelet kan utvecklas på ett sätt som vi alla tror är bäst för AIK totalt sett, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande. 

"Behövs en förändring"

Nebojša Novaković säger följande om förflyttningen:

– Jag har haft fantastiska år som ledare i A-laget på Karlberg, Råsunda och Friends arena. Nu blir jag en del av den verksamheten som ska skapa nya spelare till A-laget och jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet för att hjälpa både spelarna och ledarna att nå sina mål i AIK.

Rikard Norling och Nebojša Novaković har arbetat tillsammans under sju års tid. Nu välkomnar Norling en förändring:

– Vi har haft många utvecklande år tillsammans. Under tiden som jag varit borta från AIK känner jag att vi utvecklats åt olika håll, vilket inte är något ovanligt i denna bransch, och det gör att vi behöver göra en förändring för att vi båda ska kunna nå nya höjder i vårt tränarskap, säger Norling.

Ersättare klar

Det står även klart att Bartosz Grzelak, tränare för IK Frej Täby i superettan, blir ny assisterande tränare för AIK:s A-lag. Han kommer att ansluta till AIK direkt, men kommer parallellt att fullfölja vårsäsongen med IK Frej Täby. 

– Bartosz Grzelak kommer in i tränarstaben på Karlberg med erfarenheter som vi i dag saknar i teamet. Han har ett driv och en syn på den dagliga verksamheten som ska bli spännande att integrera i det tränarteam som dagligen jobbar på Karlberg, säger Björn Wesström.

– AIK får i Bartosz in en modern tränare med både spets och djup. Det kommer att bli inspirerande för hela tränarteamet att få in honom i vår verksamhet, säger Rikard Norling.

"Känner glädje och stolthet"

38-årige Bartosz Grzelak har varit tränare för IK Frej Täby sedan 2013, då klubben spelade i division 1 norra. Nu ser han framemot att ta ytterligare ett steg i karriären. 

– Jag känner både glädje och stolthet över att få bli en del av AIK och jag ser verkligen fram emot att få jobba med Rikard och alla andra kompetenta ledare och spelare i klubben, säger Bartosz Grzelak till AIK:s hemsida.