Rikard Norling och Nebojsa Novakovic Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNRikard Norling och Nebojsa Novakovic Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Rikard Norling och Nebojsa Novakovic Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Bartosz Grzelak Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNBartosz Grzelak Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Bartosz Grzelak Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Lämnar: "Vi behöver göra en förändring"

Publicerad

Nebojša Novaković lämnar rollen som assisterande tränare för AIK.

Klubben väljer att ersätta tränarprofilen med Superettan-tränaren Bartosz Grzelak. 

– Under tiden som jag varit borta från AIK känner jag att vi utvecklats åt olika håll, säger AIK:s huvudtränare Rikard Norling.

Nebojša Novaković får inte längre fortsatt förtroende som assisterande tränare i AIK. Det står nu klart att Novaković lämnar herrlaget för en ny roll i klubben. 

Med omedelbar verkan kommer han att vara ansvarig för utvecklingen och den individuella träningen för klubben U16- och U19-spelare. 

– Under våren har en arbetssituation växt fram på Karlberg som vi under det nuvarande speluppehållet valt att förändra. Vi gör nu justeringar på ett sätt som gör att både tränare, lag, spelare och spelet kan utvecklas på ett sätt som vi alla tror är bäst för AIK totalt sett, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande. 

"Behövs en förändring"

Nebojša Novaković säger följande om förflyttningen:

– Jag har haft fantastiska år som ledare i A-laget på Karlberg, Råsunda och Friends arena. Nu blir jag en del av den verksamheten som ska skapa nya spelare till A-laget och jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet för att hjälpa både spelarna och ledarna att nå sina mål i AIK.

Rikard Norling och Nebojša Novaković har arbetat tillsammans under sju års tid. Nu välkomnar Norling en förändring:

– Vi har haft många utvecklande år tillsammans. Under tiden som jag varit borta från AIK känner jag att vi utvecklats åt olika håll, vilket inte är något ovanligt i denna bransch, och det gör att vi behöver göra en förändring för att vi båda ska kunna nå nya höjder i vårt tränarskap, säger Norling.

Ersättare klar

Det står även klart att Bartosz Grzelak, tränare för IK Frej Täby i superettan, blir ny assisterande tränare för AIK:s A-lag. Han kommer att ansluta till AIK direkt, men kommer parallellt att fullfölja vårsäsongen med IK Frej Täby. 

– Bartosz Grzelak kommer in i tränarstaben på Karlberg med erfarenheter som vi i dag saknar i teamet. Han har ett driv och en syn på den dagliga verksamheten som ska bli spännande att integrera i det tränarteam som dagligen jobbar på Karlberg, säger Björn Wesström.

– AIK får i Bartosz in en modern tränare med både spets och djup. Det kommer att bli inspirerande för hela tränarteamet att få in honom i vår verksamhet, säger Rikard Norling.

"Känner glädje och stolthet"

38-årige Bartosz Grzelak har varit tränare för IK Frej Täby sedan 2013, då klubben spelade i division 1 norra. Nu ser han framemot att ta ytterligare ett steg i karriären. 

– Jag känner både glädje och stolthet över att få bli en del av AIK och jag ser verkligen fram emot att få jobba med Rikard och alla andra kompetenta ledare och spelare i klubben, säger Bartosz Grzelak till AIK:s hemsida.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag