Han lämnar Sverige – är överens med storklubb

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Här är klubben som ser ut att bli Stefano Vecchias nästa. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Rosenborg gjort ett nytt försök att värva den förre Sirius-stjärnan - och parterna är överens om ett kontrakt över fyra år. 

 Rosenborg hoppas kunna presentera 25-åringen inom kort.  

Stefano Vecchia var en av allsvenskans bästa spelare förra säsongen med sina 12 mål och sju framspelningar. Han har varit ett jagat byte för flera utländska klubbar och bland annat så har italienska klubben Lecce velat värva spelaren. Men Vecchia tackade nyligen nej till ett bud från Serie B-klubben. 

Har förhandlat under en längre tid

Och för någon månad sedan kunde SportExpressen avslöja att mittfältaren hade fått ett bud från norska Rosenborg, med svenske sportchefen Mikael Dorsin och förre MFF-tränaren Åge Hareide i klubben.

Nu står det klart att Rosenborg återkommit med ett bättre bud och parterna är överens om ett fyraårskontrakt. Rosenborg har goda förhoppningar om att Vecchia ska skriva på för klubben inom kort och hoppas också presenteras spelaren inom de närmsta dagarna, om inget oförutsett sker. Efter att SportExpressen avslöjade att Vecchia var detaljer från Rosenborg har nu även norska Nettavisen, gått ut med uppgifterna om att Rosenborg värvar den förre Sirius-spelaren. 

Hoppas presentera spelaren inom kort 

Sedan tidigare har franska Toulouse, från Ligue 2, erbjudit spelaren ett kontraktsförslag. 

– Det stämmer att jag har ett kontraktsförslag att ta ställning till från Toulouse. Det är en stor och intressant förening, sa Vecchia i slutet av november. 

Men nu talar alltså allt för en fortsättning i Rosenborg. Svensk-klubben som i vinter har värvat Jonathan Augustinsson, Rasmus Wiedesheim Paul och Adam Andersson från Djurgården, Halmstad respektive BK Häcken. Andersson värvades som bosman medan Augustinsson och Weideisheim Paul köptes loss.  Sedan tidigare finns anfallaren Dino Islamovic i klubben.