Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Östersund – har redan träffat BK Häcken

Jamie Hopcutt. Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anfallaren har redan träffat BK Häcken. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Östersund riskerar att tappa flera tongivande spelare efter säsongen.

Jamie Hopcutt har bestämt sig för att lämna, då hans kontrakt löper ut vid årsskiftet.

Enligt uppgifter till SportExpressen finns det ett intresse för spelaren - och han har redan träffat BK Häcken som förhört sig om anfallarens situation.

– Det är utan tvekan ett bra alternativ för mig, säger han om uppgifterna.

Östersund går igenom en tuff period både sportsligt och ekonomiskt. Under ett medlemsmöte på tisdagskvällen förmedlade ledningen att klubbens ekonomiska överlevnad hänger på en skör tråd. Därmed går klubben en osäker tid till mötes.

Till nästa säsong riskerar klubben att tappa en rad nyckelspelare, framför allt spelarna som sitter på ett utgående kontrakt.

Hopcutt kommer lämna ÖFK

En av spelarna är Jamie Hopcutt. Anfallarens kontrakt går ut efter årsskiftet men han är inte intresserad av att förlänga det. I stället har han beslutat sig för att se sig om efter en ny klubb. Det bekräftar han själv för SportExpressen.

– Det är dags för mig att gå vidare och söka efter en ny klubb. För någon säsong sedan spelade vi i Europa och tävlade med de allra största, jag vill tillbaka till den nivån och spela i ett lag som tillhör toppen, säger Hopcutt.

Är ditt beslut att lämna Östersund slutgiltigt?

– Ja, jag har bestämt mig.

Intresse från BK Häcken

Samtidigt finns det ett intresse för spelaren från flera klubbar i allsvenskan. Enligt vad SportExpressen erfar har Hopcutt redan träffat BK Häcken som förhört sig om anfallarens situation. Hisingsklubben utvärderar honom som ett tänkbart namn till anfallet inför nästa säsong. Än så länge har ingen av parterna fattat ett beslut i frågan.

Enligt våra uppgifter har du träffat BK Häcken. Kan du säga något om det?

– Jag har träffat flera klubbar. Häcken är en toppklubb. De har legat i toppen under mina år i Sverige och det är ett lag som spelar min typ av fotboll. Jag tror att Häcken hade passat min spelstil. De spelar dessutom i Europa och det tilltalar mig. Det är utan tvekan ett bra alternativ för mig.

Hopcutt fortsätter:

– Jag har pratat med min agent och det finns flera bra alternativ för mig. Mitt mål är att skriva på för en klubb som står för en offensiv fotboll och konkurrerar om platser högt upp i tabellen. Jag vill visa mina kvalitéer igen, men vi får vänta och se vad som händer. Jag är öppen för att stanna i Skandinavien.

ÖFK har tappat flera tongivande spelare den här säsongen. I somras lämnade Hosam Aiesh, Curtis Edwards och Alhaji Gero klubben för spel i IFK Göteborg, Djurgården och Helsingborgs IF. Dessutom lämnade Ravel Morrison ÖFK i juni.